1, 2, 3, 4, verjaardagskroon van papier

Een verjaardagskroon maken

Ik moet eerlijk bekennen, het is me al een paar keer overkomen dat ik – na al het georganiseer van een verjaardagsfeestje – zo’n 10 minuten voor de gasten arriveren besef dat ik nog geen verjaardagskroon gemaakt heb voor mijn kinderen. Dan knutsel ik vlug-vlug nog iets in elkaar en als ik dan achteraf de foto’s bekijk, vervloek ik mezelf altijd dat ik niet wat meer werk gemaakt heb van die kroon.

Er zijn jaren geweest dat ik er wel op tijd aan dacht en al eens iets fancy probeerde: een kroon in 2 kleuren met (nep)diamantjes erop gekleefd, of omgekrulde punten, maar dat was werkelijk peanuts in vergelijking met de kronen die hieronder staan!!

Ik neem me voor om volgend jaar eens zoiets te proberen voor mijn dochters 8ste verjaardag. Wil iemand mij daar eind maart nog eens aan helpen herinneren? :)

Een prachtige verjaardagskroon met bloemen, vlinder en pareltjes. De basis is gemaakt van ijzerdraad.

verjaardagskroon1

Deze is in dezelfde stijl, hij is dan ook van dezelfde maakster. Beide kronen gezien op http://hollydoodledesigns.com

verjaardagskroon2

Mooie kleurtjes in de volgende. Gemaakt van verschillende scrapbookpapiertjes en linten. Gevonden op http://www.fabulousfunfinds.com

verjaardagskroon3

Hieronder nog een leuke, heel fijn gemaakt, al zou ik er persoonlijk die gezichtjes niet opkleven.
verjaardagskroon4

De volgende is een echt pareltje! Ik zou dolgraag weten welk papier hiervoor gebruikt is!
verjaardagskroon5
De 2 bovenstaande kronen vond ik op http://www.redlips4courage.com/

En deze vond ik in het Etsy winkeltje van glamhatter.
verjaardagskronen
En dan eentje met kant en linten. Ik heb een zwak voor linten… Heb er honderden in mijn kast. Dit moet ik eens proberen! Klik hier voor de werkwijze voor deze kroon.
verjaardagskroon7

En dan vond ik Holly Abston. Wow. Zij spant wel echt ‘de kroon’! Onderstaande kroontjes zijn allemaal handgemaakt door haar. Die eerste twee hadden mijn dochter beeldig gestaan op haar prinsessenfeest!

roze verjaardagskroon voor meisjes

roze verjaardagskroon voor meisjes

verjaardagskroon

zelfgemaakte kroon

zelfgemaakte kroon

Nog eentje van op Etsy: van een dame met de nickname FriendlyFairies. Zij levert ook in België! Zeker eens een kijkje nemen in haar winkel. Ze heeft ook nog andere leuke spulletjes.Wat ik aan dit kroontje leuk vind is dat het zo geen typische kroonvorm heeft, en het lint om mee vast te knopen garandeert ook altijd een perfecte pasvorm!

verjaardagskroon14

En deze is heel makkelijk te maken: de kroon van Rapunzel. :) Tutorial en template vind je hier. Op diezelfde site vind je ook de kroontjes van de andere Disney Prinsessen!

prinsessenkroon

Tot zover de kronen voor meisjes! Zoals het helaas ook met kleding is, is het voor de jongens altijd hard zoeken om iets leuks te vinden. (Als iemand dit leest die in de kledingbranche zit: coole, kleurrijke jongenskleding, das echt nog eens een gat in de markt!!)

Deze vind ik erg leuk:

papieren verjaardagskroon

En deze zou ook staan bij een jongen, al moet je er dan misschien wel het lint aflaten

verjaardagskroon met lint

 

En eentje met pomponnetjes:

verjaardagskroon jongen

Eentje van vilt:

verjaardagskroon van vilt

Deze van vilt is ook geweldig:

verjaardagskroon van vilt

En nog een hele leuke, ook van vilt. Kanshebber om eens te proberen maken voor mijn zoontje!

verjaardagskroon vilt jongen aapje

Of deze:

verjaardagskroon jongen

En nog een laatste:

verjaardagskroon van vilt

Een vriendin van mij heeft voor haar zoontje een kroon gemaakt van stof, en het cijfer zat erop met velcro. Zo hoeft ze volgend jaar enkel maar het cijfer te veranderen. Vond ik knap gevonden!

Dit interesseert u vast ook:

Laat wat van je horen

*