pagina-content Mijn titel pagina-content

verjaardagskroon van papier

Een verjaardagskroon maken

Ik moet eerlijk bekennen, het is me al een paar keer overkomen dat ik – na al het georganiseer van een verjaardagsfeestje – zo’n 10 minuten voor de gasten arriveren besef dat ik nog geen verjaardagskroon gemaakt heb voor mijn kinderen. Dan knutsel ik vlug-vlug nog iets in elkaar en als ik dan achteraf de foto’s bekijk, vervloek ik mezelf altijd dat ik niet wat meer werk gemaakt heb van die kroon.

Er zijn jaren geweest dat ik er wel op tijd aan dacht en al eens iets fancy probeerde: een kroon in 2 kleuren met (nep)diamantjes erop gekleefd, of omgekrulde punten, maar dat was werkelijk peanuts in vergelijking met de kronen die hieronder staan!!

Ik neem me voor om volgend jaar eens zoiets te proberen voor mijn dochters 8ste verjaardag. Wil iemand mij daar eind maart nog eens aan helpen herinneren? 🙂

De meeste kronen in dit artikel zijn echte kunstwerkjes. Ze vragen veel werk en voorbereiding, waar niet iedereen tijd voor heeft. Dus laat ik maar beginnen met enkele makkelijke, snel-klaar voorbeelden voor we aan het grote werk beginnen! 😉

Een snelle, makkelijke verjaardagskroon maken

Iedereen heeft het in huis: toiletpapierrolletjes of rollen van keukenpapier. Daarvan kan je makkelijk een klein, schattig kroontje maken. Die kan je vervolgens gaan versieren met verf, glitter, washi tape, papier,… noem maar op. Kijk maar eens naar de onderstaande voorbeelden.

bronnen: 1. buzzfeed – 2. kikkisplanet.blogspot.no – 3. makeandcreate.se – 4. lafactoriaplastica – 5. moonfrye – 6. lafactoriaplastica – 7. lilla-a-design – 8. dit-elle – 9. treadingonlego – 10. freekidscrafts

Wil je toch liever een papieren verjaardagskroon, dan zijn er op het internet tal van gratis sjablonen te vinden die je kan printen en uitknippen. Print ze op gekleurd papier en je hoeft ze zelfs niet meer te schilderen.

Deze en nog een paar andere sjablonen vind je op eng.ohmyfiesta.com.

Zie je liever een kroon die rondom gaat in plaats van met een band (zoals in bovenstaand voorbeeld) dan kan je ook een pakketje witte kant-en-klaar kronen kopen. Je hebt dan meteen ook een activiteit voor je verjaardagsfeestje: laat de kinderen zelf hun kronen versieren!

Bovenstaand pakketje kost slechts 4,95 € (voor 12 kronen) en kan je hier kopen. Lijkt me ook handig voor een (kleuter)juf die jaarlijks zo’n 20-tal kronen moet maken!

En dan nu… het professionele werk!

Een prachtige verjaardagskroon met bloemen, vlinders, een ballerina en pareltjes. De basis is gemaakt van ijzerdraad.

De volgende is iets simpelder, iets haalbaarder ook voor de doorsnee mama om te maken. 😉 Je zou de kroon kunnen maken van bedrukt scrapbookpapier en versieren met uitgeknipte sterren, een label vooraan (om de leeftijd op te zetten?) en linten.

Mooie kleurtjes in de volgende. Gemaakt van verschillende scrapbookpapiertjes en linten. Gevonden op http://www.fabulousfunfinds.com

verjaardagskroon3

 

Onderstaande kroon is gemaakt uit stof. Volgens mij zijn er twee lagen stof aan elkaar genaaid, met versteviging (Vlieseline) tussen. Als je met een kartelschaar knipt, dan rafelen de randen niet. Van breed lint maakte ze een gefronste band en een bloem. Heel mooi. Ze heeft nog veel andere kronen ook in haar Etsy-shop.

De volgende is een echt pareltje! Ik zou dolgraag weten welk papier hiervoor gebruikt is!

De bovenstaande kroon vond ik op http://www.redlips4courage.com/

 

En deze vond ik in het Etsy winkeltje van glamhatter.
verjaardagskronen
En dan eentje met kant en linten. Ik heb een zwak voor linten… Heb er honderden in mijn kast. Dit moet ik eens proberen! Klik hier voor de werkwijze voor deze kroon.
verjaardagskroon7

En dan vond ik Holly Abston. Wow. Zij spant wel echt ‘de kroon’! Onderstaande kroontjes zijn allemaal handgemaakt door haar. Die eerste twee hadden mijn dochter beeldig gestaan op haar prinsessenfeest!

Nog eentje van op Etsy: van een dame met de nickname FriendlyFairies. Zij levert ook in België! Zeker eens een kijkje nemen in haar winkel. Ze heeft ook nog andere leuke spulletjes.Wat ik aan dit kroontje leuk vind is dat het zo geen typische kroonvorm heeft, en het lint om mee vast te knopen garandeert ook altijd een perfecte pasvorm!

verjaardagskroon14

 

Tot zover de kronen voor meisjes! Zoals het helaas ook met kleding is, is het voor de jongens altijd hard zoeken om iets leuks te vinden. (Als iemand dit leest die in de kledingbranche zit: coole, kleurrijke jongenskleding, das echt nog eens een gat in de markt!!)

Deze vind ik erg leuk:

papieren verjaardagskroon

 

Je eerste kinderfeestje? Lees dan zeker mijn 10 tips voor een geslaagd kinderfeestje!

En deze zou ook staan bij een jongen, al moet je er dan misschien wel het lint aflaten

 

En eentje met pomponnetjes:

Eentje van vilt:

Deze van vilt is ook geweldig:

En nog een hele leuke, ook van vilt. Kanshebber om eens te proberen maken voor mijn zoontje!

Of deze:

En nog een laatste:

Een vriendin van mij heeft voor haar zoontje een kroon gemaakt van stof, en het cijfer zat erop met velcro. Zo hoeft ze volgend jaar enkel maar het cijfer te veranderen. Vond ik knap gevonden!