pagina-content Mijn titel pagina-content

10 manieren om je kind te verrassen op zijn verjaardag

Voor kinderen is hun verjaardag de meest speciale dag van het hele jaar. Maanden op voorhand zijn ze er al mee bezig. “Hoeveel nachtjes nog slapen voor ik jarig ben?”. “Wie komt er allemaal op mijn verjaardag?”. “Zal ik veel cadeautjes krijgen?”…

Wij, mama’s, kennen deze vragen maar al te goed en allemaal doen we ons best om onze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen op hun verjaardag. We gaan op zoek naar het allerleukste cadeau, we maken hun lievelingseten klaar en we zorgen voor een leuke uitstap of speciale activiteit op de grote dag. En we genieten met volle teugen van hun stralende gezichtjes als het zover is!

Naast de grotere voorbereidingen die we meestal wel treffen, zijn er ook een aantal kleine attenties die we kunnen doen om onze kinderen extra in de bloemetjes te zetten op hun verjaardag. Sommige zal je misschien al toepassen… Maar ken je de volgende attenties al allemaal?

1. Wakker worden tussen ballonnen

Terwijl je kind slaapt, leg je stilletjes de vloer van zijn kamer vol met ballonnen. Blaas ze op voorhand op, steek ze in een vuilniszak die je in de gang zet en leg de ballonnen één voor één in zijn kamer. Slaapt je kind met de deur dicht, dan kan je ook deze verrassingsact toepassen die ik op Pinterest vond:

Snijd 2 vuilniszakken open en kleef ze met plakband tegen de deur. Vul de ruimte tussen de zakken en de deur met ballonnen. Als je kind ‘s morgens de deur open trekt, vallen de ballonnen naar binnen!

2. Boodschap op de spiegel

Gebruik scheerschuim of lippenstift en schrijf ‘gelukkige verjaardag’ op de spiegel in de badkamer.

3. Koninklijke troon

Mijn moeder deed het vroeger altijd als wij jarig waren, ik doe het voor mijn kinderen en zij doen het zelfs al voor ons als we zelf jarig zijn! Leg een kussen op zijn vaste stoel aan de ontbijttafel, drapeer een deken of een laken over de stoel en strik er enkele linten rond. Maak op voorhand een bijzondere verjaardagskroon en leg die klaar op de troon. Deze troon mag enkel maar gebruikt worden door je jarige kind, bij iedere eetgelegenheid die dag!

4. Ereplaats aan de ontbijttafel

Bij een koninklijke troon hoort ook een ereplaats aan tafel. Dek  de tafel reeds op voorhand met alles erop en eraan. Zorg ervoor dat je kind zijn lievelingsbord of lievelingsmok krijgt (kleinere kinderen), of gebruik je mooiste servies enkel voor de jarige (grotere kinderen). Wikkel enkel het bestek van je kind in een serviet. Strooi wat confetti of bloemblaadjes rond zijn bord. Uiteraard zorg je voor je kind zijn lievelingsontbijt. Als je ervoor te vinden bent dat je kind zoetigheid krijgt bij het ontbijt, zet dan een mooi versierde cupcake met een kaarsje erin op zijn bord. Hier worden ook elke keer verse bloemetjes uit de tuin geplukt die we in een vaasje op de ereplaats zetten. 🙂

5. Zoek het cadeautje

In de plaats van je cadeau onmiddellijk te geven aan je kind, kan je er een mini schattenjacht van maken. Geef je kind een envelop met daarin een kaartje waarop op een cryptische manier een vindplaats is omschreven (of getekend voor kleinere kinderen). Op die vindplaats vindt je kind dan een nieuw kaartje, met een nieuwe vindplaats op. Uiteindelijk leid je hem op die manier naar de vindplaats van zijn cadeau!

6. Onverwachte briefjes

Verstop kleine briefjes aan je kind op onverwachte plaatsen. Op een schooldag kan je een briefje in zijn lunchbox stoppen. Verstop de briefjes op/in voorwerpen die je kind dagelijks gebruikt: zijn fiets, een lade uit zijn kleerkast, de binnenkant van het deksel van het toilet… Schrijf een lieve boodschap of wens hem telkens opnieuw gelukkige verjaardag! Bij kinderen die nog niet kunnen lezen kan je stickers of plaatjes van een van hun favoriete TV-figuren verstoppen.

7. Voedselgezichtjes

Maak gezichtjes of figuren met het eten op zijn bord. Geef bijvoorbeeld als vieruurtje een bord met fruit opgebouwd als een gezichtje. Ook met boterhammen kan je leuke figuren maken. Hier zijn enkele (nu ja, veel!) ideetjes:

foto’s (via www.funkylunch.com)

Je eerste kinderfeestje geven? Lees dan mijn 10 tips voor een geslaagd kinderfeestje!

 8. Foto’s met feesthoedjes

Knip driehoekjes uit gekleurd papier en maak ze met kleefband vast op de hoofden van alle foto’s die in de woonkamer hangen. Zo is iedereen in feeststemming voor de verjaardag van je kind!

 

9. Toet toet! Verjaardag!

Schrijf met raamverf de volgende boodschap op de achterruit van je auto: ‘Toeter voor naam kind ‘s verjaardag!’. Ga een eindje rijden met je kind en kijk hoeveel mensen toeteren! Doe dit uiteraard niet op drukke, gevaarlijke wegen!

 

10. Geboorteverhaal

Lees je elke avond een verhaaltje voor voor het slapen gaan? Laat vandaag de boeken in de kast en vertel je kind zijn geboorteverhaal!

 

 

Weet jij nog leuke dingen om te doen om je kind te verrassen op zijn verjaardag? Laat het me weten in de reacties!