pagina-content Mijn titel pagina-content

10 oogstrelende, gezonde traktaties voor op feestjes

Kleurrijke snoep, feestelijke cupcakes, taart, pannenkoeken, wafels,… Bijna alle kinderen zijn er gek op en deze traktaties worden dan ook heel vaak gegeven op kinderfeestjes. Ze zien er ook altijd heel uitnodigend uit. Maar je kan ook lekkere én uitnodigende gezonde traktaties maken! Ik zocht enkele voorbeelden bij elkaar die me al doen watertanden bij hun eerste aanblik!

 

1. Meloenbloemetjes.

Deze zijn gemaakt met een koekjesvorm en een klokhuisverwijderaar van 2 verschillende soorten meloen. Een lollystokje erin en klaar!

bron

2. Meloenhartjes op een stokje.

Heb je ook een hartvormige koekjesvorm? Snijd hartjes uit 3 verschillende soorten meloen en prik ze op een satéstokje. Lekker met wat yoghurt als dipsausje!

bron

3. Een watermeloen-haai!

Deze vind ik echt geweldig! Wel wat creativiteit en kerftalent vereist. Echt 100% gezond is hij niet, deze watermeloenhaai, want er liggen snoepjes bij, maar dat kan je gerust vervangen door ander fruit!

bron

4. meloenbolletjes in een uitgeholde citrusvrucht, afgewerkt met een muntblaadje.


bron

5. Regenboogfruit.


bron

6. Groentjes met dipsausje in een uitgehold stukje stokbrood.


bron

7. Groentenboeket.

Staat nog mooi als tafeldecoratie ook!

bron

8. Fruitboeket.

Leuk om buiten te zetten op een tuinfeest. Mooi hoe men hier echt geprobeerd heeft om bloemen na te maken van fruit!

bron

9. Fruithoorntjes.

Simpele ijshoorntjes gevuld met fruit in verschillende kleurtjes. Kan je eventueel afwerken met slagroom als je niet té gezond wil doen ;).


bron: google

10. Of wat dacht je van een compleet gezond hapjesbuffet?!


bron

Je ziet, het hoeven niet altijd worteltjes en bloemkool in een schaaltje te zijn. Met deze gezonde traktaties zul je gegarandeerd scoren op eender welk feestje!