pagina-content Mijn titel pagina-content

10 te gekke binnenspelletjes voor je kinderfeestje

Na ons overzicht van te gekke buitenspelletjes hebben we voor u nu ook de tofste binnenspelletjes op een rijtje gezet!

Met deze 10 te gekke binnenspelletjes kan u hopelijk voorkomen dat een horde uitzinnige kinderen je net opgeruimde huis op stelten zet..

U kent het vast wel; de uitnodigingen voor je kinderfeestje werden verstuurd en bevestigd, de tuin werd vakkundig omgetoverd tot een buitenspeelparadijs, de vlaggetjes beginnen onheilspellend te wapperen in de wind ongeveer een uurtje voor de eerste invités arriveren. En jawel hoor, een goeie tien minuten voor het kinderfeestje van start gaat begint het dikke druppels te regenen en moet plan B van onder het stof gehaald worden. U had toch aan een plan B gedacht hopelijk? Hier volgt een overzicht van enkele te gekke binnenspelletjes!

Blind proeven

via pinterest.com

Laat de kinderen geblinddoekt proeven van een aantal etenswaren (bijvoorbeeld chocoladehagelslag, basterdsuiker, kaneel, zout, confituur, ketchup, vla, pindakaas, …) en raden wat ze proeven. Houd wel rekening met eventuele allergieën bij de deelnemende kinderen.

Moordenaar en detective

via www.freevectors.net

Nog een leuk binnenspelletje is moordenaar en detective!

Laat de kinderen in een kring staan of zitten en vraag hen om hun ogen af te dekken. Loop rond de kring en geef iedereen 1, 2 of 3 tikjes op de rug. 1 tikje wil zeggen dat je een gewone burger bent, 2 tikjes maken van jou een detective, 3 tikjes en je bent een moordenaar.

De kinderen weten uiteraard niet wie de moordenaar en wie de detective is!

De moordenaar probeert vanaf dat moment één voor één de kinderen in de kring uit te schakelen, door naar hen te knipogen, zonder gezien te worden door de detective. Wanneer de moordenaar naar een ander kind knipoogt, valt het kind waar naar geknipoogd is, “dood” op de grond neer.

Knipoogt hij echter naar de detective of kan de detective hem betrappen op het knipogen naar de andere kinderen dan is de moordenaar gevat en is het spel afgelopen.

Doorfluistertje

Iedereen zit in een kring. De eerste persoon bedenkt een zin, en fluistert die in het oor van de persoon naast zich. Het doorfluisteren van de zin mag maar één keer. De volgende persoon fluistert de zin in het oor van de persoon die daarnaast zit enzovoort, totdat de zin de hele kring rond is. De laatst in de kring zegt hardop wat hij ervan verstaan heeft. Vaak is het iets heel anders dan de oorspronkelijke zin!

Wasknijperestafette

De deelnemers worden in groepjes verdeeld. Iedereen krijgt een wasknijper, en doet hem in zijn mond. Iedere groepje krijgt een munt of bierviltje. De eerste van het groepje doet de munt of het bierviltje tussen de wasknijper die in zijn mond zit. De handen moeten op de rug. Zo moet de munt of het bierviltje worden doorgegeven. Het is een soort estafette, dus je kunt de deelnemers het beste in een rij zetten.

Cactus en bloem

De kinderen zitten in een cirkel. Eén van hen wordt even buiten gestuurd. Intussen wordt de bloem aangeduid. Alle andere spelers zijn cactus. Het kind dat buiten stond komt weer binnen en moet op zoek gaan naar de bloem. Dit moet hij doen door op de schoot van de leden te gaan zitten. Gaat hij op een cactus zitten, dan krijgt hij een kneep in z’n achterwerk. Kiest hij juist en komt hij bij de bloem terecht, krijgt hij een kus op de wang.

Krantenspel

De kinderen krijgen een aantal dubbele bladzijden uit de krant die ze op de grond leggen. Wanneer de muziek stopt moeten ze zo snel mogelijk op de krant gaan staan. Er zijn niet voldoende kranten voor alle kinderen en bovendien moet de bladzijde na elke ronde dubbelgevouwen worden. Wie niet op een krant staat wanneer de muziek eindigt valt af.

Wie ben ik?

foto (via https)

 

 

 

 

 

 

Alle spelers krijgen een kaartje op het voorhoofd gekleefd met daarop de naam van een bekend persoon, een dier, een voorwerp,… Door vragen te stellen aan de andere spelers tracht men erachter te komen wie of wat men voorstelt. Heeft men 1 vraag aan een speler gesteld, dan wandelt men na het antwoord naar een volgende speler. Men mag alleen antwoorden met ja of nee.

Stoelendans

foto (via www.mrcreezy.be)

De stoelen staan in een kring. De kinderen lopen er rond en moeten als de muziek stopt zo snel mogelijk gaan zitten. Er is echter steeds 1 stoel minder dan er kinderen zijn. Wie niet kan neerzitten mag niet meer meedoen, net zo lang totdat er één deelnemer overblijft; dat is de winnaar.

Bommetje

Iedereen doet één schoen uit en legt die in het midden van de kring. De bommenzoeker gaat naar buiten. Ondertussen wordt één schoen aangeduid als bom. De bommenzoeker komt terug binnen en neemt dan schoen per schoen weg. Hij krijgt 5 kansen om de bom te vermijden. Als hij de bom vastneemt roept de hele groep ‘BOEM’.