pagina-content Mijn titel pagina-content

De 11 beste zomerse salade recepten

Wat is lekkerder dan een frisse zomerse salade bij warm weer? Wij eten bijna dagelijks salades in de zomer. Ons hele gezin, inclusief de kinderen, is dol op rauwkost. Het helpt natuurlijk wel dat we onze eigen moestuin hebben, er is altijd wel iets klaar om geoogst te worden deze tijd van het jaar!

Het vaakst eten wij salades als bijgerecht – lekker bij de barbecue! Als ik alleen thuis ben, maak ik me soms een maaltijdsalade klaar, met vlees of vis bij, maar de man des huizes vindt dat zo’n salade niet genoeg vult.

Ik hou er wel van om fruit in mijn salades te verwerken, en ik heb de laatste tijd al flink wat geëxperimenteerd met recepten die ik online vond.

Vandaag wil ik jullie laten kennismaken met een aantal van die heerlijke zomerse salade recepten. Sommige hebben wij hier al geprobeerd en goed bevonden, andere staan op ons lijstje om deze zomer uit te proberen!

Salade recept 1: tuinboontjes en tomatensalade met gemengde granen en feta

foto door Simone van den Berg van Simoneskitchen.nl

Dit salade recept heb ik uitgeprobeerd zonder de gemengde granen, omdat wij het als een bijgerecht wilden serveren. Maar met granen kan het dus perfect als een (vegetarische) maaltijdsalade. Het smaakte voortreffelijk, mede ook door de lekkere dressing erbij!

Lees hier het volledig recept.

Salade recept 2: zomerse salade met babyspinazie, aardbeien en geitenkaas

foto door Liselotte Legebeke via Culy.nl (via foto door Liselotte Legebeke via culy.nl)

Salades met fruit doen het hier altijd goed. Deze salade met aardbeien en spinazie ziet er verrukkelijk uit. Ga ik deze zomer zeker uitproberen!

Lees hier het volledig recept.

Salade recept 3: salade met avocado, mango en garnalen

foto door Francesca Berk via francescakookt.nl

Lekker als lunch of avondmaal en deze salade is op 15 minuten klaar! De garnalen die Francesca gebruikt zijn volgens mij scampi’s, maar volgens mij kunnen die even goed vervangen worden door grijze garnalen of rivierkreeftjes.

Lees hier het volledig recept.

Salade recept 4: salade met watermeloen, komkommer en feta

foto door Francesca Berk via francescakookt.nl

Het lijkt een gekke combinatie, maar watermeloen en feta smaken echt heerlijk samen. Ik kwam al verschillende hapjes en salades met deze combinatie tegen op Pinterest en heb het ook zelf uitgeprobeerd. Francesca voegt aan deze salade ook nog komkommer en munt toe. Het resultaat is een heel verfrissende, zomerse salade.

Lees hier het volledig recept.

Salade recept 5: lauwwarme zomersalade met kip, aardappelen, mango, avocado en mangoazijn

foto door Mireille via eitjekookt.nl

Een echte maaltijdsalade voor op zomerse dagen: heel gevarieerd met vlees en aardappelen, groenten en zomerse vruchten.

Lees hier het volledig recept.

 

Salade recept 6: salade folle à la greque

foto door Ann Vertriest via photo-copy-ann

Een heel verrassend salade recept op basis van halloumi. Deze Griekse kaas die gemaakt is van geiten- en schapenmelk kan je gewoon grillen zonder dat hij smelt. Met zijn zoute smaak is het een ideale toevoeging in een salade.

Dit salade recept is van de hand van Ann Vertriest, ook wel eens de slaatjeskoningin genoemd. Ze heeft een boek geschreven met inspirerende salade recepten voor elk seizoen: Super slaatjes. Een echte aanrader!

te koop hier

Het recept voor de salade folle à la greque vind je hier.

Salade recept 7: lentefris zomerslaatje met groene asperges en gedroogde ham

foto door Ann Vertriest via photo-copy-ann

Nog een salade recept van Ann Vertriest. Deze rijke maaltijdsalade bestaat uit talrijke ingrediënten en duurt dus iets langer om klaar te maken, maar het resultaat is dan ook verbluffend. Wil je eens iets anders serveren dan barbecue voor je gasten in de zomer, dan is deze salade een voltreffer.

Lees hier het volledige recept.

Salade recept 8: tomatensalade met rauwe biet, feta en munt

foto door Sarah De Grunt via sarahaandekook.nl

Heerlijke en eerlijke recepten op de blog van Sarahaandekook.nl. Allemaal door haarzelf verzonnen en uitgetest. Deze vegetarische salade met tomaat en rode biet zet je in een handomdraai én voor weinig geld op tafel.

Lees hier het volledige recept.

Salade recept 9: zomerse salade met andijvie, bramen en walnoten

foto door Sofie en Jorrit via lekkersimpel.com

Supersnelle en makkelijke zomersalade die geschikt is om te serveren bij de barbecue. De rauwe andijvie is eens iets anders dan gewone salade!

Lees hier het volledig recept.

Salade recept 10: mediterrane rijstsalade

foto door Sabine via ofmyfoodness.nl

Dit is een recept van Weight Watchers, uitgeprobeerd door Sabine van ohmyfoodness.nl. Het is dus een super gezonde, caloriearme maaltijdsalade!

Lees hier het volledig recept.

Salade recept 11: frisse, zomerse pastasalade

foto door Sofie en Jorrit via lekkersimpel.com

Deze pastasalade heb ik gisteren nog uitgeprobeerd. Heerlijk fris! Een pastasalade eten wij hier dikwijls als vervanger voor de warme maaltijd in de zomer. Smaakt altijd!

Lees hier het volledig recept.

Welke slaatjes zijn bij jou thuis favoriet? Laat het me weten in de reacties!