pagina-content Mijn titel pagina-content

23 inspirerende make-up ideetjes voor Carnaval

Carnaval staat weer voor de deur! Op veel plaatsen in België en Nederland maken mensen zich klaar om verkleed de straten op te gaan en feest te vieren. Mama’s hijsen hun kinderen in verkleedkostuums en kopen slingers en confetti. Sommigen onder hen hebben er geen probleem mee om zelf ook in het (verkleed)pak te kruipen, anderen gruwelen al bij de gedachte. En dan heb je nog de groep die het houdt bij enkele accessoires, maar met behoud van hun stijlvolle zelve. 😉

Tot welke groep je ook behoort, op Carnaval kan je ook met aangepaste make-up de deur uit! Ik verzamelde enkele originele ideetjes!

Deze is geïnspireerd door de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland. Teken met rode lippenstift een eenvoudig hartje op je lippen!

 

bron (via https)

 

Deze combinatie van zwart en wit op de ogen, lippen en nagels geeft een heel apart effect.

 

Combineer zwarte eyeliner met glitter make-up voor een instant luxueuze look!

bron (via https)

 

Nog meer glamour voor de fans van bling-bling!

 

Mijn persoonlijke favoriet! Met wat zwarte eyeliner en katooglenzen (verkrijgbaar in iedere carnavalswinkel) krijg je deze bescheiden, maar heel knappe Catwoman look!

Ook voor dit effect heb je niet veel nodig, en het resultaat maakt indruk!

bron (via https)

Deze op Pocahontas geïnspireerde look vraagt al wat meer vaardigheid, maar het resultaat is verbluffend. De combinatie van het goud en blauw is erg feestelijk!

bron (via https)

Deze look is geïnspireerd door het populaire jaren 60 model Twiggy. Door onder de ogen een rand met witte make-up aan te zetten en daaronder een rij wimpers te schilderen, worden de ogen optisch vergroot. Dit effect wordt ook gebruikt bij de zogenaamde ‘poppenlook’, waar je op Youtube veel instructiefilmpjes over vindt.

Hier is nog een ander voorbeeld:

bron (via www.byrdie.co.uk)

 

Indrukwekkend resultaat verkrijg je ook met deze popart stijl make-up! Lijkt me doenbaar voor wie een beetje een vaste hand heeft en over enkele kleurtjes beschikt! De volgende pop-art geïnspireerde looks vond ik onder meer terug:

bron (via https)

 

 

bron (via eslamoda.com)

bron (via https)

 

 

bron (via https)

En deze vind ik ook heel stijlvol. Kleurrijk en niet moeilijk, lijkt me!

bron (via https)

Wil je wat drama toevoegen, ga dan voor deze pierot-look. Oefen alvast ook maar een mime-act in, want dat zal je zeker gevraagd worden!

En afsluiten doe ik graag met enkele leuke ‘lippen’! Laat je inspireren door deze mini-kunstwerkjes!

bron (via https)

 

bron (via https)