pagina-content Mijn titel pagina-content

Ballondecoratie op je feestje: zo kan het beter!

Wie een feestje geeft en de decoratie op zich neemt, denkt in de eerste plaats aan slingers en ballonnen. Maar hoe doe je dat nou op een aantrekkelijke manier, versieren met ballonnen ? Zeker als je ballonnen zonder helium gebruikt, kan dat een uitdaging zijn. De meeste onder ons komen niet verder dan het willekeurig ophangen van enkele losse ballonnen of gegroepeerde trosjes. Maar dat het ook anders kan, illustreer ik met deze voorbeelden die ik vond online!

Ballonnen aan een horizontaal touw

Waarom is dit geslaagde ballondecoratie?

De ballonnen hebben ruimte om te hangen. Ze hangen niet tegen een muur aan gedrukt. Ze zijn ook allemaal even groot en het afwisselend gebruik van slechts 2 kleuren zorgt voor uniformiteit. De slingers ertussen (in hetzelfde kleurenschema) maken het echt af! Hier is nog een voorbeeld:

Hoe maak je het?

Rijg een draad of lint met een naald door de uiteinden van de ballonnen! Tip: teken een grote cirkel op karton en knip hem uit. Wanneer je de ballonnen opblaast, zorg je dat het midden van de ballon mooi in de cirkelopening past. Zo hebben ze allemaal dezelfde grootte.

Bloemen maken van ballonnen

Waarom is dit geslaagde ballondecoratie?

De ballonnen zijn getransformeerd in een ander decoratief element: bloemen! Ook hier is men consequent met de kleuren en de groottes van de ballonnen: gelijke ‘bloemblaadjes’ en een contrasterend, kleiner bloemcenter. Deze hang je dan weer best wel tegen een muur, of een hek zoals op de foto.

Hoe maak je het?

Knoop eerst drie ballonnen met de uiteinden aan elkaar. Knoop de 2 overgebleven ballonnen ook aan elkaar. Leg de knopen op elkaar zodat de ballonnen geschrankt liggen (afwisselend een van het groepje van 3 en een van het groepje van 2). Zorg dat hierbij het groepje van 2 bovenaan ligt. Draai beide ballonnen van het groepje van 2 naar achter, rond de knoop heen.

Op dezelfde manier kan je ook andere figuren maken. Deze vlinders zijn ook erg leuk.

En als je de bloemen ‘dubbel’ maakt, kan je ze gewoon rechtop zetten als tafeldecoratie!

Ballonnen op een stapel

Waarom is dit geslaagde ballondecoratie?

Er werd als het ware een centerpiece gemaakt van ballonnen. De vorm lijkt op die van een piramide. Ook hier zie je dezelfde groottes en kleurenschema terug komen. Dit is een echte eye-catcher in het midden van de tafel! Hier is nog een leuk voorbeeld:

Hoe maak je het?

Knoop de ballonnen 2 aan 2. Leg de knopen op elkaar en draai 2 ballonnen om de knoop heen. Stapel de groepjes van 4. Leg bovenaan de stapel een zwaarder voorwerp om de ballonnen op hun plaats te houden (voorbeeld 1). Als je een hogere toren maakt zoals in voorbeeld 2, gebruik dan een stokje of een stuk pvc-buis waar je de ballonnen omheen knoopt zodat ze mooi op hun plaats blijven.

Ballonnen tegen de muur

Waarom is dit geslaagde ballondecoratie?

Hier heeft men bewust gebruik gemaakt van verschillende groottes, maar wel binnen hetzelfde kleurenschema. De ballonnen zijn willekeurig tegen de muur gekleefd. Door de glanzende, doorschijnende soort van ballonnen wordt hier de illusie van zeepbellen gecreëerd. Het lijkt wel alsof ze uit die schaal met punch omhoog stijgen!

In plaats van willekeurig, kunnen de ballonnen ook in rijen aan de muur gehangen worden. Lees de tip bij het eerste voorbeeld in dit artikel om ballonnen van dezelfde grootte te maken.

 

En kijk wat voor leuk effect je krijgt als je ballonnen met print gebruikt!

Hoe maak je het?

Prik de staartjes van de ballonnen vast met duimspijkers. Overweeg een plank van hout of isomo tegen de muur te plaatsen als je veel ballonnen wil ophangen. Je kan de ballonnen ook vastkleven met stevige plakband, zoals te zien is in het laatste voorbeeld.

Ballonnen aan het plafond

Waarom is dit geslaagde ballondecoratie?

Doordat de ballonnen enkel boven de tafel hangen, wordt de feesttafel het middelpunt van de belangstelling. Handig voor als je op de tafel zelf weinig plaats hebt om decoratiestukken te zetten!

Hoe maak je het?

Knoop een lintje aan de ballonnen en prik het lint in het plafond met een duimspijker. Makkelijk toch?

 

Een ballonnenlolly

In een eerder artikel had ik het al over ballonnenlolly’s, ook een leuk idee voor bijvoorbeeld op een kinderfeestje!

 

Heb je zelf nog ideeën om te versieren met ballonnen zonder helium? Laat het me weten in de reacties!