pagina-content Mijn titel pagina-content

Creatief een cadeau inpakken

Je wil een cadeau inpakken maar bent een beetje uitgekeken op de traditionele cadeauverpakkingen met een cliché papiertje en een krullint errond? Je wil wel eens wat anders, maar weet niet goed hoe of wat? Gelijk heb je, want niet alleen de inhoud van een cadeautje is belangrijk, ook de verpakking ervan! Zeg nu zelf, als je van iemand een cadeautje krijgt dat zo mooi is ingepakt dat je het amper durft te openen, dan laat dat toch een bijzondere indruk achter voor de persoon die het afgeeft! Zeker als die persoon het zelf heeft ingepakt! 🙂

Hieronder volgen enkele inpakideetjes!

Een cadeau inpakken met plastic zakjes

Pak je cadeautje in in drie verschillende gekleurde plasticzakjes. Knoop de handvaten vast. Knip vervolgens de lussen door en trim ze bij! Werk af met een lint of een label.

Versier met vlaggetjes of pompons

Geen inpakpapier bij de hand? Misschien heb je wel effen kaftpapier of kraftpapier liggen. Rijg pomponnetjes of uit vilt geknipte vlaggetjes op een touwtje en versier er je cadeautje mee.

Cadeau inpakken met de Furoshiki wikkel

Je cadeau inpakken in een mooi doek of sjaaltje (dat je meteen ook cadeau geeft) doe je met de Furoshiki inpakmethode. Klik op de foto voor een stappenplan.

Haal je restjes wol boven!

foto (via ohhappyday.com)

Pak je cadeautje in in een effe papiertje en wind er gekleurde woldraad omheen. Hoe meer kleurtjes, hoe leuker!

Bind een klein cadeautje vast in het lint

Bind een lolly vast in het lint. Op de foto staan voorbeelden van kerstcadeautjes, maar je kan dit idee ook gebruiken voor andere gelegenheden! Misschien heb je wel kunstbloemen op een steeltje, of een paar kleurpotloden, een feesttoeter, een rolletjes Mentos,… dat je kan vastbinden. Ook hier is het een goed idee om effen papier te gebruiken, zodat de focus ligt op je extra geschenkje!

Weef linten om je geschenkje

Dit doet me denken aan de weefwerkjes vroeger in de lagere school. Wat deed ik dat graag 🙂
Wikkel eerst een aantal linten in horizontale richting om je cadeautje. Zet ze achteraan vast met een stukje plakband of een druppel lijm. Kleef ze niet vast aan het papier! Daarna wikkel je linten in verticale richting, beurtelings over en onder de horizontale. Je hoeft niet het volledige cadeau te omwikkelen, een kant is ook al leuk!

Gebruik 2 verschillende motiefjes

Goed om je restjes inpakpapier op te maken! Je kan een deel van het cadeau inpakken in met het ene papiertje en de andere helft met het andere papier. Let op met drukke motieven. Als je ene papier een druk motief heeft, gebruik je best een eenvoudig (of effen) papiertje voor de andere helft. Bind een lint op de scheidingslijn en leg er een mooie strik in.

Creatief met taartenonderleggers!

Ken je die ronde, papieren onderleggers voor taarten? Verf ze in mooie kleurtjes en versier er je cadeautjes mee! Je kan ze ook in hun oorspronkelijke witte kleur gebruiken, neem dan een gekleurd inpakpapiertje!

Knippen en plakken

Als je echt in een creatieve bui bent, kan je natuurlijk ook zelf accenten gaan knippen uit gekleurd papier. Dit gegolfd knipwerk is een mooi voorbeeld!

Nog meer inspiratie…

foto (via papercrave.com)

Of ben je misschien op zoek naar een creatieve manier om een cadeau in te pakken voor een man?

Genoeg gezien? Ga nu maar snel je cadeau inpakken! 🙂