pagina-content Mijn titel pagina-content

Communiefeest deel 2: thema vlinder

Het Eerste Communiefeest van mijn dochter werd een themafeestje met als thema ‘Vlinder’. Voor de basiskleur koos ik turquoize-blauw. Ik zocht en vond verschillende accessoires in die kleur zoals de (hele mooie!) servetten bij Wibra, prachtige plastic opdienborden en een blauwe serveerkan bij Hema, waar ik ook mijn inpakpapier haalde (1 € voor 3 rolletjes!). Het inpakpapier gebruikte ik als tafellopers en met een deel ervan werden kartonnen dozen ingepakt om taarten op te zetten op de buffettafel. Ik knutselde nog wat grotere decoratiestukken zelf in elkaar.

De eyecatcher op het feest was de desserttafel. Ik had een groot wit doek gekocht in een Turkse stoffenwinkel dat als achtergrond diende. Daarop werden de decoratiestukken gespeld en ook enkele klimoptakken. Op de buffettafel zelf stonden dan mijn zelfgemaakte taarten, telkens met een zelfgemaakt naamkaartje erbij.

Op de cupcakejes zitten marsepeinen vlindertjes die ik gemaakt heb met een speciaal vlindermalletje: het snijdt de vlindervorm uit en embost het ook meteen. De toppers heb ik gemaakt in Photoshop en met een pons uitgeponst en op stokjes gekleefd.

Ik maakte ook een grote taarttopper voor in de grote taart die ik versierde met lint (zowel de topper als de taart). Je ziet op de foto ook de taartenstanden die ik maakte door kartonnen dozen in te pakken met inpakpapier.

Mijn tafels werden bekleed met wit tafelpapier en van het inpakpapier maakte ik lopers, die ik heb vastgespeld met kopspelden. De servetten vouwde ik in vlindervorm met in het midden een papieren servetring met het initiaal van mijn dochters naam. Met mijn grote vlinderpons heb ik heel veel vlindertjes geponst: een deel daarvan werd ingeknipt zodat de vlinders op de kopjes konden zitten.

En hier zie je mijn grote decorstukken. De papieren bol werd bekleefd met geponste en beglitterde vlindertjes en hing in de top van de tent(werkbeschrijving hier). De twee grote papieren vlinders hingen als achtergrondsdecoratie bij de buffettafel.
Lees in dit artikel hoe ik die gemaakt heb!

En om af te ronden nog een foto van ons communicantje!