pagina-content Mijn titel pagina-content

Creatief cadeau inpakken voor een man

Heb je al een origineel cadeau voor vaderdag? Heb je al een kaartje voor Vaderdag? Of vind je de tweede wenskaart voor vaderdag mooier? Misschien heb je ook al mijn Vaderdag labels afgeprint? Goed zo! Tijd om je cadeautje mooi in te pakken!  Ik schreef eerder al een artikel over creatief cadeautjes inpakken maar voor Vaderdag is het toch net iets specialer als je ook nog je cadeauverpakking aanpast voor de mannelijke ontvanger. Deze dag mag tenslotte helemaal in het teken van papa staan!

Mannelijke cadeauverpakkingen om zelf te maken

Het is een beetje een cliché intussen om papa een hemd of een das te kopen voor Vaderdag, maar voor een zelfgemaakte cadeauverpakking lenen deze onderwerpen zich heel goed!

Kijk in je lintvoorraad of je een lint liggen hebt met een mannelijk motief. Heb je dat niet, neem dan gewoon een echte das. Knoop het lint rond de bovenkant van het cadeau en maak er een dasknoop in. Weet je niet hoe dat moet, bekijk dan dit filmpje. Knip de uiteinden van je lint op een punt.

foto (via twitter.com)

Heb je geen mannelijk uitziend lint maar wel een mannelijk uitziend inpakpapiertje? Fantastisch! Pak je cadeau in en vouw uit hetzelfde papier 2 stukken voor de kraag en een borstzakje. Maak de das op dezelfde manier als in de vorige foto en verstop hem onder de kraag. Je kan zelfs nog een klein cadeautje verstoppen in het borstzakje ook!

 

 

Misschien vind je dat dasknopen maar omslachtig of misschien is je cadeautje gewoon te klein om een das rond te knopen. Knip dan zelf een das uit inpakpapier en kleef hem op je pakje. Met 2 driehoekjes die je uitknipt uit hetzelfde papier als je cadeautje maak je een kraag.

Of is jouw man een strikkenman?

 

foto (via bowdabrablog.com)

Voor dit cadeau heb je zelfs geen fancy inpakpapier nodig. Pak je cadeau in met effen (kraft) papier en boots een smoking na met wit en zwart knutselpapier in verschillende laagjes. Om het strikje te maken, maak je een lus van een stuk lint, je knoopt er in het midden een touwtje rond en met een kleiner stuk lint verberg je het touwtje (je vouwt het er dus overheen). Vastzetten achteraan met een druppeltje lijm. Op het cadeautje kleven.

 

 

foto (via pinterest.com)

Of je knipt gewoon alle onderdelen uit papier.

 

foto (via www.lilyshop.com)

Deze is heel eenvoudig maar erg stijlvol. Gewoon een strikje en 2 knoopjes op het pakje kleven en klaar.

Flessen inpakken

Geef je dit jaar een fles van zijn lievelingsdrank cadeau? Ook die kan je creatief en mannelijk inpakken!

Knip een mouw van een hemd af (eentje dat niet meer past) en naai het onderaan dicht. Bind een strikje rond de mouw ter hoogte van de flessenhals.

foto (via formalfringe.com)

Of trek er een kous over met een mannelijk patroon. Bind de tweede kous rond de flessenhals als een strik. Je kan een nieuw paar kousen kopen dat gewoon een onderdeel wordt van je cadeau!

 Buckle it up!

Een oude ceintuur kan ook dienen om rond je cadeau te binden. Heel erg mannelijk!

Heb jij een leuk idee om een cadeau in te pakken voor een man? Laat het me weten onderaan dit bericht!