pagina-content Mijn titel pagina-content

originele cadeaus voor peuters en kleuters

Een origineel cadeau vinden voor een jongen of meisje van 2 jaar, 3 jaar, 4 jaar, 5 of 6 jaar… het kan soms een tijdsintensieve bezigheid zijn. Ik heb jou het zoekwerk bespaard! Hieronder volgt een overzicht van de meest originele cadeaus die ik kon vinden voor peuters en kleuters!

 Opmerking:

  1. de keuze van deze cadeautips is louter subjectief en tenzij anders vermeld, heb ik deze producten niet zelf getest. Het is dus aanbevolen om eerst wat reviews op te zoeken als u zou besluiten een van deze producten te kopen!
  2. De vermelde prijzen zijn de prijzen die actief waren op het moment dat ik dit artikel publiceerde.
  3. Sommige webwinkels waar ik deze producten vond zijn Nederlands, een paar zijn Belgisch. Sommige hebben zowel een Nederlandse als een Belgische website. Maar in elke winkel kunnen zowel Belgische als Nederlandse klanten terecht.
  4. Door op de foto te klikken, gaat u rechtstreeks naar het product in de winkel.
  5. Deze lijst wordt regelmatig gecontroleerd en aangevuld als ik nieuwe leuke vondsten doe. Mocht u toch op een cadeau stuiten dat wordt aanbevolen in dit artikel maar dat niet meer te verkrijgen is, of u vindt een dode link, laat het mij dan aub weten. Ik streef ernaar om deze lijst zo up to date mogelijk te houden.

Origineel Cadeau 1: Airfork One

We kennen allemaal wel het truukje om peuters vlotter te laten eten: vliegtuigje spelen met de vork of lepel! Wedden dat je kleine uk met deze vliegtuigvork voortaan vlot zijn mondje opent voor elk hapje?

Verkrijgbaar hier

 

Origineel cadeau 2: Bubble Blower bellenmachine

Peuters (en sommige kleuters) kunnen nog niet goed blazen. Ik heb bij mijn eigen kinderen de frustratie gezien toen ze wilden bellen blazen, maar dat niet lukte. Met deze bellenblaasmachine kunnen ze voortaan ook genieten van zeepbellen en ze proberen vangen, zonder dat ze hoeven te blazen!

Gevonden bij bol.com en ook bij megagadgets

 

 

Origineel cadeau 3: Food Face

Nog eentje voor moeilijke etertjes! Met dit Food Face bordje kunnen ze zelf het gezichtje versieren met etenswaren. Nadien zullen ze veel gemotiveerder zijn om hun creaties ook op te eten! Dit origineel cadeau heb ik gevonden bij Gadgethouse. Ook beschikbaar in een vrouwtjesversie en een set van 2.

Hier

 

Origineel cadeau 4:  zeteltje met naam

Mijn eigen kinderen hebben altijd heel graag in zo’n mini-zeteltje gezeten (en gelegen en gekropen). Ik vond het altijd zo’n grappig zicht om ze daar te zien inzitten. En zeg nu zelf, als die stoel ook nog eens hun eigen naam draagt, heb je toch echt wel een uniek cadeau? Gevonden hier.

Origineel cadeau 5: Magnetron Knuffel

Deze zachte beer is gevuld met tarwe en lavendel. Als je hem 2 minuutjes in de magnetron stopt, geeft hij gedurende 2 uur een heerlijke warmte af. Leuk voor je kleintje om mee in slaap te vallen en bovendien werkt de geur van de lavendel ook kalmerend en rustgevend. Een ideaal slaapmaatje dus!

Gevonden hier 
(ze hebben ook andere versies: een giraf, een hondje, schaap, nijlpaard, pinguin,…)

 

Origineel cadeau 6: hobbelmotor

Kies eens een variant op het klassieke hobbelpaard! Deze motor vind ik ontzettend cool! Bestaat ook in de versie van een brandweerwagen en een auto en een roze scooter voor meisjes. Gevonden hier.

 

Origineel cadeau 7: K3 dansmat

Eentje speciaal voor de meisjes! Welk kleutermeisje is niet gek van K3? Deze K3 dansmat werkt met lichtjes die je kind tonen waar ze haar voetjes moet zetten om de danspasjes uit te voeren. Er zit een volumeknop op (niet onbelangrijk!) en je kan er de K3 microfoon en MP3 speler op aansluiten. Met de echte stemmen van Hanne, Marthe en Klaasje! Gevonden bij Bol.com (gratis verzending!).

 

Origineel cadeau 8: Sprookjescd met naam

Dit is een sprookjescd met een vijftal bekende sprookjes. In elk van deze sprookjes speelt jouw kind een rol! Zijn of haar naam wordt verschillende keren doorheen de sprookjes genoemd. Je kind zal veel aandachtiger luisteren en deze sprookjes leren kennen, nu hij zelf meespeelt! 🙂

Dit origineel cadeau heb ik gevonden bij Your Surprise.

Origineel cadeau 9: Regenbooglamp

Is je kleuter bang in het donker en wil hij een lichtje om mee te slapen?

Wat dacht je van deze leuke regenbooglamp? Tover een echte regenboog in zijn kamertje en hij zal slapen als een roosje!

Gevonden hier.

 

Origineel cadeau 10: Giant keyboard

Cadeautip: speel keyboard met je voeten! Deze keyboard mat maakt echte keyboard geluiden als je met je voeten op de toetsen gaat staan!

Keyboardmat

 

Origineel cadeau 11: houten laptop

Mijn kinderen konden nog maar net praten of ze vroegen al een ‘puter’ zoals mama en papa er een hadden. Met deze houten laptop kan je kleintje voortaan lekker mee ‘puteren’! De laptop is eigenlijk een dubbel krijtbord met een opbergvakje voor krijtjes. Zo leuk! Gevonden hier.

Er bestaat ook een tablet versie van:

Origineel cadeau 12: fopspeen met snor


Deze vind ik zo grappig! een fopspeen met snor. Geen verdere uitleg nodig!

Gevonden hier.

 

Origineel cadeau 13: potlodentafel met stoeltjes

Hoe übercool is deze kinderset??! Deze potloden-tafel met dito stoeltjes zijn zo uitnodigend voor onze kleine creatievelingen! Het is eens wat anders dan altijd hetzelfde Ikea-setje dat ik overal zie. Ze zouden prachtig staan in iedere kinderkamer!

Gevonden hier.

 

Origineel cadeau 14: konijnenwekkertje

Dit is nog eens een uitvinding! Deze klok heeft mijn zoontje en oh boy, ze heeft me al ettelijke uurtjes extra slaap bezorgd! 😉
Het konijnenklokje is speciaal gemaakt voor kleine kinderen die nog geen klok kunnen lezen en weinig tijdsbesef hebben. Ze bestaat uit twee helften: een helft met een slapend konijntje en een helft met een konijntje dat wakker is. Je stelt zelf het uur in wanneer het wakkere konijntje mag oplichten. Je vertelt je kind dat, zolang het konijntje slaapt, hij of zij ook nog wat moet slapen omdat het dan nog te vroeg is om op te staan. Als het wakkere konijntje brandt, mag je kind uit zijn bedje komen.
Dit is uitermate geschikt voor van die héle vroege vogels. Uiteraard moet je niet overdrijven, je kan je kind geen uren langer in bed laten liggen nadat hij wakker is, maar hier heeft het toch geholpen om het ochtenduur systematisch wat later te maken!

Gevonden bij Bol.com (gratis verzending!) Bestaat ook in een roze versie.

Prijs: € 49,99

Origineel cadeau 15: kind tracker armband

Met mijn zoontje naar het strand gaan, of naar een andere aangelegenheid waar veel volk is, dat is voor ons alles behalve ontspannend. Ik mag hem geen seconde uit het oog verliezen of hij is ervandoor. Met deze kind tracker armband zou ik misschien toch al iets geruster zijn. Hij werkt samen met een app op je smartphone. Je stelt zelf een ‘veilige zone’ in waarbinnen je kind zich vrij mag bewegen. Gaat hij of zij buiten deze zone, dan gaat er een alarm af. Via de gps-functie kan je zien waar je kind zich bevindt.

Gevonden hier.

Origineel cadeau 16: Knutselkasteel

 Dit levensgrote kasteel (134 x 100 x 100 cm) kan gebruikt worden als huisje voor je kleintje, maar ze kunnen het ook helemaal zelf verven, kleuren of versieren! Dubbele pret dus met dit origineel cadeau!

 

Gevonden bij Bol.com (gratis verzending)

 

Origineel cadeau 17: Tandendoosje 

Rond de leeftijd van 5, 6 jaar vallen de eerste melktandjes uit. Je kan ze schenken aan de tandenfee, maar je kan ze ook bewaren in dit prachtige, verzilverde ‘Eerste tandjes’doosje!

Gevonden hier.

 

Origineel cadeau 18: hippe rugzakken

Presents at Home heeft een hele collectie leuke, hippe rugzakjes voor kids. Ik had moeite om er de leukste uit te kiezen, dus neem zeker ook eens een kijkje bij de rest van de collectie!

 

Gevonden bij Presents at Home.

 

Origineel cadeau 19: hippe kinderfietshelm


Heel veel keuze hebben ze ook bij Presents at Home in leuke fietshelmen! Deze kinderfietshelmen zijn in de vorm van dieren en ze hebben er zowel voor jongens als voor meisjes. Nog een heel origineel cadeau!

Cadeautips gevonden bij Presents at Home 

 

Origineel cadeau 20: Bambi figuurlamp

Deze vind ik zo lief! Een kinderlamp in de vorm van een Bambi. Ik ben zelf gek op van die retro bambi’s, ik zou zelfs nog overwegen om er zo eentje op mijn eigen slaapkamer te zetten. 🙂

Ook gevonden bij Presents@Home.

 

Origineel cadeau 21: Mangigi spel voor moeilijke eters

Geniaal vind ik dit spel voor moeilijke eters van Gezinnig. Het bestaat uit een bord met 6 vakjes, rondom een draaiwijzer. In de vakjes leg je kleine beetjes van de verschillende onderdelen van de maaltijd. Iedereen aan tafel mag om beurt aan de wijzer draaien. Het vakje waar de pijl stopt bepaalt welk voedingsmiddel (van je eigen bord) iedereen in zijn mond moet stoppen. Het kind bepaalt zelf wat hij zal eten, zonder gezeur van mama of papa. Door het spelaspect werkt het motiverend en is de sfeer aan tafel opperbest.

Gevonden bij Gezinnig.

 

Origineel cadeau 22: Slaapklets voor kleuters

Slaapklets voor kleuters is een dagboek om voor het slapengaan nog even de dag door te nemen. Met behulp van plaatjes en vragen kunnen ouder en kind samen de dag doornemen. Wat is er allemaal gebeurd en hoe voelde dat? Het biedt ouders de kans in de belevingswereld van hun kleuter te duiken en voor kinderen is het fijn een moment de volle aandacht van mama of papa te ontvangen.

Gevonden bij Gezinnig.

 

 

Origineel cadeau 23: Bumba badjas met naam

Toen mijn kinderen peuters waren, waren ze die-hard fans van Bumba. Wat kan er dan leuker zijn dan een Bumba badjas met hun eigen naam op?

Gevonden hier.

Origineel cadeau 24: bakfiets met naam

En als we het dan toch over gepersonaliseerde cadeaus hebben… Deze houten bakfiets met naam zou een ideaal peter of meter-cadeau zijn!

Gevonden hier.

 

Origineel cadeau 25: houten poppenwagen met naam

Of wat dacht je van een degelijke, houten poppenwagen met naam? Zo schattig!

Gevonden hier.

Origineel cadeau 26: kinderbordje met foto

Het valt niet mee om kleuters hun bordje te laten leeg eten. Misschien werkt een foto van hun zelf wel als motiverende factor?

Gevonden hier.

Origineel cadeau 27: placemats om in te kleuren

Met een kleuter uit eten gaan, of het nu op restaurant is of op een familiefeest, het is een uitdaging. Kleine kinderen raken snel verveeld en er is niet altijd een speelhoek aanwezig waar ze zich kunnen uitleven. Enter: deze inkleurbare placemats! Je kan ze overal mee naartoe nemen en ze zijn bovendien uitwasbaar! Goed voor meerdere kinderen, er zitten er 4 in een setje.

Gevonden hier.

Origineel cadeau 28: dierenkop voor op het stuur

 

Hoe schattig zijn deze houten dierenkoppen! Ze kunnen bevestigd worden op het stuur van je kleuters fiets. Uren fietsplezier gegarandeerd!

Gevonden hier.

Origineel cadeau 29: praatplaatjes voor kleuters

 

Dit is een spel met 50 kaartjes en op elk kaartje staat een diepgaande vraag om met je kleuter in gesprek te gaan. Is een baas altijd de baas? Met wie kun je vrienden zijn? welke mensen heb je echt nodig? Filosoferen met kinderen kan verrassend en verfrissend zijn en bovendien stimuleert het hun woordenschat en taalvaardigheid. Een aanrader!

Gevonden hier.

Origineel cadeau 30: knikkerbaan voor de kleintjes

dekleinezebra.com is nog zo’n leuke winkel als het op originele cadeautjes aankomt! Je vindt er een groot assortiment aan speelgoed, hebbedingetjes en gadgets voor alle leeftijden. Zo hebben ze een hele reeks aanbouwstukken om een knikkerbaan te maken, speciaal voor kleinere handjes!

Gevonden hier.

Origineel cadeau 31: smartmax

Terecht uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2010! Mijn eigen zoontje was er gek op. Smartmax is een bouwset die bestaat uit magnetische staven en ballen. Het is een van de weinige bouwsets waar peuters en kleuters zelfstandig mee aan de slag kunnen. Er bestaan talloze uitbreidingssets van, maar met deze starterskit kom je al een gans eind.

Gevonden hier.

Origineel cadeau 32: Way to Play Autoweg

Deze rubberen autobaan is onverslijtbaar en past zich aan naar de ondergrond waarop hij gelegd wordt. Ieder jongetje heeft autootjes toch? Hiermee bouwt hij een eigen racebaan voor ze! En in tegenstelling tot andere racebanen, neemt deze weinig plaats in om op te bergen!

Gevonden hier.

Origineel cadeau 33: houten speelraket

Meisjes spelen al jaren met hun poppenhuizen. Eindelijk is er een waardige variant voor jongens! Deze houten speelraket is van heel degelijke kwaliteit en staat garant voor uren speelplezier!

Gevonden hier.

Origineel cadeau 34: coderups

Uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2016! Met deze coderups leren peuters en kleuters van kleinsaf aan de basisprincipes van het programmeren. Ieder onderdeel van de rups is een bouwsteen en afhankelijk van hoe ze in elkaar gestoken worden, bepalen ze de route die de rups zal afleggen! Kleine kinderen vermaken zich echt met het ‘programmeren’ van hun rups, in sommige kleuterklassen wordt deze zelfs ingezet als didactisch materiaal! Verkrijgbaar hier.

 

Origineel cadeau 35: brooddoos met foto

Met deze brooddoos is het niet meer nodig om de naam van je kind met permanente marker op zijn brooddoos te schrijven! Wedden dat niemand er eentje heeft zoals hij/zij? Gepersonaliseerd met naam en foto! Hier te verkrijgen.

Origineel cadeau 36: knuffel met eigen stem

Deze zachte Bumba knuffel is het perfecte maatje om mee te slapen. Hij is zo donzig en schattig! Bumba heeft zelfs een lichtgevend hartje en speelt een rustgevend slaap zacht melodietje. Ook kan je middels de stemopname functie een lieve boodschap inspreken en afspelen. Gevonden hier.

 

Origineel cadeau 37: een maandelijks samengesteld boekenpakket

Kwebbelskinderboeken levert maandelijks een kinderboekenpakket speciaal samengesteld op maat (leeftijd en geslacht) van jouw kind. Iedere maand krijg je 4 boeken. Het aanbod bevat zowel (voor)leesboeken als spelletjes-, of stickerboeken. Je kan een abonnement kopen voor 3 maanden, voor 6 maanden of voor een jaar. Hier verkrijgbaar.

Origineel cadeau 38: Paw Patrol

Toegegeven, echt origineel is deze niet. Maar wedden dat hij een grandioos succes zal zijn? Ik weet niet wat het is met die Paw Patrol toestanden dat kleuters zo aanspreekt, maar zij lijken wel allemaal betoverd door alles wat met deze tekenfilmreeks te maken heeft! Ik heb nog geen enkele 4-5 jarige tegen gekomen die geen fan is van ‘Pawpetjauw’, zoals mijn kleuter het uitspreekt! 🙂 Deze set en nog vele andere zijn hier verkrijgbaar.

Origineel cadeau 39: Kidizoom

De 8 in 1 Kidizoom met 4x digitale zoom, camera aan de voor- én achterkant en groot kleurenscherm! Bewerk foto’s en video’s met talloze coole effecten, vervorm je stem, luister naar je favoriete muziek of speel coole spelletjes met de bewegingssensor! Ook verkrijgbaar in het blauw.