pagina-content Mijn titel pagina-content

Decoratie-ideeën voor je tuinfeest

Met de zomer in aantocht zal het bij veel mensen weer beginnen kriebelen om de barbecue boven te halen en gezellig wat vrienden uit te nodigen voor een tuinfeest. Niets leukers dan te kunnen buiten zitten tot een stuk in de nacht met een drankje, een hapje en goed gezelschap! Ook een tuinfeest kan je net dat tikkeltje spectaculairder maken door te zorgen voor aangepaste decoratie en de juiste aankleding. Ik geef je alvast enkele ideeën en tips.

Geen tuinfeest zonder verlichting!

Lichtjes zijn het sumum van gezelligheid. Verlichting mag op een tuinfeest niet ontbreken. Lichtjes komen in allerlei vormen en kleuren, maar je kan ook zelf lampions maken of overal kaarsjes zetten. Als je bomen in je tuin hebt: gebruik ze om lichtjes in te hangen!
Je kan bijvoorbeeld kaarsjes in glazen potjes ophangen:

bron

Of als het wat mag kosten, dan vind ik deze tuinfeest verlichting een echte aanrader! Het zijn lampions met een led lamp in die op zon-energie werkt. Vanzodra het donker wordt, beginnen ze automatisch te branden en blijven ze zo een 12 uur branden! Ze zijn online verkrijgbaar bij deze Nederlandse webwinkel.  (lampion en ledlichtje dienen beiden besteld te worden)

bron

Of wikkel je kerstboomlichtjes rond de stammen van de bomen! Tuinfeest verlichting én versiering in één klap!

bron
Heb je geen bomen, kijk dan of je ze nergens anders kan aan hangen: een afdak, een parasol, of gewoon aan pinnen in de muur? Je kan natuurlijk ook gewoon lichtjes op de grond zetten, op de tafels, drijfkaarsjes in een mooie schaal met water (misschien heb je wel een vijvertje?),… Wel extra aandachtig zijn dan als er kinderen in de buurt zijn!

bron

Of je kan candle bags kopen: zakjes van speciaal onbrandbaar papier waar je theelichtjes in kan zetten. Ze bestaan met verschillende teksten of motiefjes. 9,95 euro voor 10 stuks (klik op de link). Geeft niet alleen verlichting maar staat ook mooi als decoratie op je tuinfeest!

In onderstaand filmpje zie je ze live branden:

Candlebags kan je HIER kopen.

Uiteraard kan je ook gewoon drijfkaarsjes gebruiken in een teil of stenen bloempot.


bron

Deze vind ik ook schitterend: het zijn waterlantaarns, je kan ze laten drijven op een vijver, maar ook perfect zo op de grond zetten! €24.95 voor 5 stuks (klik op de link).

Lantaarns of lampions hoeven zelfs niet echt te branden, ze zijn al een mooi decoratiestuk op zich!

bron

bron

Op het einde van je tuinfeest kan je, als het mag in je gemeente, ook vliegende lampions oplaten.

Trek de natuur door naar je tafel

Op een tuinfeest zit je buiten, in de natuur, en waarschijnlijk ben je omgeven door groen, door planten, door bloemen enzovoort. Trek die natuur door naar de aankleding van je tafel. Gebruik hiervoor wat je hebt als decoratie. Knip wat takken, bladeren, bloemen af en schik ze in vaasjes, in blikken of lege flessen als versiering. Misschien voel je je avontuurlijk genoeg om een bloemstuk of iets dergelijks in elkaar te steken. Heb je geen bloemen in je tuin, dan heb je misschien wel ergens een spoorweg, een beekje of een veld in de buurt? Daar groeien prachtige veldbloemen! Wij kwamen onlangs thuis van een wandeling met een prachtig, groot boeket veldbloemen, de kleurtjes alleen al maakten dat ik altijd vrolijk werd als ik ernaar keek. 🙂

 

 

Voorzie een buffettafel op je tuinfeest

Als je tafel vol staat met schalen en potten, is er natuurlijk niet veel plaats meer voor die gezellige kaarsjes en fleurige bloemetjes. Voorzie daarom een tafel waarop je al het voedsel uitstalt en waar mensen zelf hun bord kunnen gaan vullen. Die tafel kan je dan ook weer aankleden met wat groen en wat lichtjes!


bron

bron

bron

Stimuleer interactie op je tuinfeest.

Beperk het aantal zitplaatsen en voorzie een paar hoge tafels om aan te staan. Je gasten zullen vaker met elkaar in interactie treden: ze moeten immers regelmatig rondlopen om naar het buffet te gaan en zullen al sneller eens van tafeltje wisselen.
Als je van die tafels gebruikt om aan te staan, kan je deze sfeervolle verlichting gebruiken: kampeerlantaarns op batterijen onder elke tafel, en een doorschijnend tafellaken erover! Je kan desnoods ook elektrische lampen gebruiken, maar zorg dan wel dat de kabels goed vastgemaakt worden zodat niemand erover valt, en houdt de lampen op veilige afstand van de tafellakens!

bron

Zorg voor sfeervolle muziek op je tuinfeest.

Als je veel gasten hebt, zal een draagbare cd-speler of mp3-speler op zich niet meer volstaan. Misschien kan je wel een paar boxen buiten zetten, of in de bomen hangen! Misschien niet van zo’n groot belang tijdens het eten, maar wel erna, als je wil dat je gasten nog een beetje gezellig blijven nakeuvelen op je tuinfeest.

Meer inspiratie nodig? Lees 8 tips om je partytent te versieren

Maak een gezellig lounge hoekje!

Als iedereen voldaan is, en het wordt donker, is het erg gezellig om met z’n allen iets comfortabeler of relaxter te gaan zitten. Tijd om ten volle te gaan genieten van die sfeerverlichting en de achtergrondsmuziek! Richt een zithoekje in met kussen, dekens, lakens en kijk eens in de garage of er niets ligt waarmee je een laag tafeltje kan maken (essentieel voor de glazen!). Dat kunnen een paar kratten zijn, of een plank die je verhoogt, of desnoods verhuis je je salontafel naar de tuin!


bron

bron

En last but not least…. SANGRIA.

Voor mij geen tuinfeest zonder sangria… 🙂 Al is dat dan louter subjectief 🙂

Hopelijk heb je een onvergetelijk tuinfeest met deze tips en ideeën! 🙂