pagina-content Mijn titel pagina-content

Een feestblog

Waarom een blog over feesten?

Als kind waren familiefeesten altijd de meest spannende gebeurtenissen van het jaar. Weken op voorhand was ik al opgewonden.
Het vooruitzicht van die hapjes, het lekkere eten, de gezelligheid, neefjes en nichtje om mee te spelen… en laat ons de cadeautjes vooral niet vergeten!


Het allerspannendst was wanneer het feestje bij ons thuis doorging. De dagen ervoor was het dan altijd druk-druk, en ik herinner mij nog goed de heerlijke geuren die uit mijn moeders kookpotten kwamen, en hoe ze het huis altijd kon omtoveren tot een gezellige feestzaal!

Zelf was ik altijd op mijn eigen manier bezig met de voorbereidingen voor het familiefeest. De naamkaartjes werden steevast door mij gemaakt en ik hielp ook met decoreren. Met Kerstmis liet mijn moeder ons helpen om kerststukken te maken en de ramen te versieren. Ik bedacht spelletjes of quizen en zorgde voor kostenloze cadeautjes voor iedereen.
Als het dan eindelijk zover was, de gasten kwamen, er werd gegeten en gelachen, dan was het voor mij altijd ‘af’. Echt, in mijn herinnering waren de feesten die wij vroeger thuis gaven altijd perfect.

Nu ik zelf volwassen ben en kinderen heb, besef ik dat met de voorbereidingen van zo’n familiefeest vooral veel stress gepaard gaat. Toch vind ik het nog altijd leuk om oog te hebben voor de details: coördinerende feestdecoratie, prettig ogende hapjes, een gezellige sfeer, mooi ingepakte cadeautjes… Het zijn die dingen die een feestje ‘af’ maken. Ik ben dan ook voortdurend op zoek naar ideeën!

Op deze blog wil ik mijn ideeën, maar vooral ook de inspiratie die ik vind, met jullie delen. Het zou leuk zijn als deze blog een inspiratiebron kon worden voor iedereen die een mooi feest wil geven. Met ideeën voor decoratie en traktaties, cadeautips, lekkere feestrecepten, zelfmaak-projecten voor de creatievelingen onder ons… Of het nu gaat om een verjaardagsfeestje, een babyborrel of een kerstfeest.

Ik wil zeker niet beweren dat ik het warm water heb uitgevonden: op deze blog zullen ook veel ideeën komen die ik zelf online heb gevonden. Maar omdat ik weet hoe druk het leven van een mama kan zijn, zeker in de voorbereidingsfase voor een feestje, wil ik jullie het zoekwerk besparen door alle informatie hier op een overzichtelijke manier samen te brengen.

Heb jij zelf leuke feestideeën? Ben je een creatieveling die graag zelf feestdecoratie in elkaar knutselt? Maak jij hele lekkere feestmaaltijden of hapjes? Dan nodig ik je uit om je ideeën en foto’s op te sturen! Via deze blog kan je jouw creaties delen met andere feestliefhebbers en mij helpen bouwen aan een inspirerende feest-database!
Via de contactpagina onderaan kan je met me contact opnemen en mag je eventuele foto’s naar me opsturen. Ik kijk uit naar jullie feestideeën!