pagina-content Mijn titel pagina-content

Een fototent op je feestje

Een fototent als activiteit op je feestje

Maak zelf een fototent of fotohoekje waarin je je gasten laat poseren op je feest. Voorzie een mooie achtergrond en enkele leuke accessoires zoals brillen, pruiken, zelfgemaakte tekstballonnen, hoeden, lege kaders,… en laat je gasten improviseren met het materiaal. Wedden dat ze niet weg te slaan zullen zijn uit jouw fotohoekje?

Hoe maak je een fototent?

Je kan het professioneel aanpakken en een echt fotohokje in elkaar (laten) knutselen door een handige Harry, maar in principe kan je reeds aan de slag als je een leuk achtergrondsdoek hebt en iets om het aan op te hangen.

Als achtergrond kan je een stuk stof gebruiken uit de stoffenwinkel, of een oude gordijn, een groot tafellaken,… Tracht het zo strak mogelijk op te hangen aan een touw, over een muurtje, over een gyproc plaat of iets dergelijks. Foto’s met natuurlijk licht zijn altijd het mooist, dus bij voorkeur maak je het fotohoekje buiten.

Je fototent inrichten

Voorzie enkele leuke attributen die de gasten kunnen gebruiken om mee te poseren. Je kan uit karton geknipte tekstballonnetjes maken waarop de gasten iets kunnen schrijven, of voorzie enkele bordjes en wat krijt + een vegertje. Het is ook leuk om enkele verkleedattributen te hebben.

Als je een camera met afstandsbediening hebt en een statief, zou je de gasten zelf kiekjes kunnen laten nemen. Persoonlijk zou ik voor veilig gaan en de camera laten bemannen, want als iemand jouw statief omver loopt is je camera ook kapot! Spreek met een paar mensen af om om beurt de camera te bemannen of zet de deuren van je fototent maar voor een beperkte tijd open.

Zet wegwijzers en een aankondigingsbord op je feest, zodat gasten weten dat er een fototent is! Zorg ook dat je batterij van de camera opgeladen is en neem een extra memorycard mee zodat je veel foto’s kan nemen.

Stal de attributen uit op een zichtbare plaats. Misschien heb je wel een rek of open kastje waar je alles kan in uitstallen.

Voor welke gelegenheid?

Op een huwelijksfeest zal een fototent een groot succes zijn. Vooral als de tent de hele avond (en nacht) open is! Maar dit lijkt me ook iets leuks om op een kinderfeestje te doen. Kinderen verkleden zich graag en houden ervan gek te doen voor de camera. Ze veranderen zo snel, dus zo’n jaarlijkse serie foto’s maken een mooie herinnering aan hun kinderjaren en wie hun vriendjes waren!

 

Enkele leuke webwinkels waar je feestaccessoires kan kopen:

Carnavalskostuums.nl
Carnavalskostuumwinkel.nl
Disco-feestwinkel.nl
Feestpruikenwinkel.nl
Partyshopper.be

Foto’s van Bridepop.com
Kinderfoto van Celebrations at Home