pagina-content Mijn titel pagina-content

Feestdecoratie: een grote pompon van tulle

Toen ik het prinsessenfeestje voor mijn dochter gaf, wou ik naast ballonnen ook graag nog iets anders van feestdecoratie om op te hangen. Mijn beste vriend google bracht me toen bij een Engelstalig artikel waar ik deze prachtige, decoratieve ‘bollen’ van tulle zag. Er stond een werkbeschrijving bij, dus ging ik aan de slag!
Op de foto’s die ik eerder postte in het artikel van het prinsessenfeest, kon je ze niet zo goed zien: lichtroze op een witte achtergrond fotografeert al niet zo goed, en de foto was ook nogal klein. Als je hieronder op de foto klikt, kan je hem wat groter zien. De 2 pompons hangen met lint aan het plafond.

Voor wie de pompon graag eens van wat dichter bij ziet, maakte ik ook nog deze foto:

Werkbeschrijving voor deze pompon als feestdecoratie (vrij vertaald)

Nodig:

  •  tulle
  • schaar
  • lint
  • een groot boek met stevige kaft

 

Wikkel de tulle rond de langste kant van het boek. Hoe vaker je de boek kan omwikkelen, hoe voller de pompon wordt. Ik had echt een heel groot boek en maar beperkte meters tulle, ik heb hem er een keer of 7 volledig rond gewikkeld.

Leg het boek op je schoot en draai het horizontaal, dus met een van de lange zijde naar je toe. Knip voorzichtig de lagen tulle door met een schaar, in het midden van de lange zijde. Draai het boek om (zorg dat de lagen niet verschuiven) en knip ook daar de tulle door ter hoogte van het midden.

Je hebt nu allemaal gelijke stukken tulle. Leg ze mooi op elkaar. Neem het pakketje vast en doe er een elastiekje rond. Schuif het elastiek mooi naar het midden van de tulle.

Knoop een lang lint rond het elastiekje.

Trek nu alle laagjes tulle voorzichtig uit elkaar tot je een bolvormige pompon hebt. Je kan net zolang trekken en schikken tot je tevreden bent! Je feestdecoratie is klaar!

Wil je liever stap voor stap foto’s zien bij deze uitleg, kijk dan hier.

Het leuke aan deze feestdecoratie is dat je hem makkelijk kan opplooien en houden voor een volgend feestje. Gewoon even opnieuw modelleren en hij kan opnieuw gebruikt worden!

Je kan de pompons ook maken van zijdepapier. Onderstaand filmpje toont je hoe dat moet.

Morgen blijf ik min of meer binnen het prinsessenthema met het allereerste Feestprints – interview!!
Het wordt niet alleen een heel inspirerend interview, er hangt ook een speciaal aanbod aan vast EXCLUSIEF voor Feestprints lezers! Mis het niet! 🙂