pagina-content Mijn titel pagina-content

Gender reveal party: themafeestje

Een gender reveal party – oftewel geslacht-onthullingsfeestje – is de laatste nieuwe hype in de States. Het is een feestje, gegeven door aanstaande ouders, waarbij het geslacht van de baby onthuld wordt. Niet alleen voor de gasten, maar ook voor de ouders zelf! Een themafeestje alweer, want elke reden is goed om een themafeestje te houden voor de Amerikanen!

Op een gender reveal party worden allerlei activiteiten georganiseerd waarbij iedereen mag raden wat het geslacht van hun baby zal zijn. Dat kan aan de hand van krijtborden waarop geturfd wordt, of op sommige feestjes worden de gasten zelfs in twee teams verdeeld: team blauw en team roze, en de teams zijn dan ook in de respectievelijke kleuren gekleed. Soms mogen de gasten ook naamsuggesties doen voor het geslacht dat ze gekozen hebben. De spanning wordt op die manier opgebouwd naar het ‘moment supreme’ toe: het moment waarop de taart wordt aangesneden en de (blauwe of roze) vulling van de taart het geslacht verklapt.

In de meeste gevallen zijn de ouders zelf ook nog niet op de hoogte van het geslacht van hun baby. Zij hebben dan aan hun gynaecoloog een briefje in gesloten omslag gevraagd, dat vervolgens wordt doorgespeeld naar de persoon die de taart bakt, zodat zij de juiste kleur vulling kan toevoegen.

 

Ik vind het in ieder geval een erg leuk idee! Jammer dat ik al aan mijn maximum kinderlimiet zit – haha- anders had ik zo’n feestje ook wel zien zitten!

de gender reveal party van Sady James

Op het feestje van Sady werd aan de genodigden gevraagd om gekleed te komen in de kleur van het geslacht dat ze dachten dat de baby zou hebben. Roze voor een meisje, blauw voor een jongen.  De gasten mochten ook hun stem uitbrengen op het ‘scorebord’.

Op het hoogtepunt van de avond mochten ze allemaal een cupcake nemen in de kleur van hun team. Er werd gezamenlijk afgeteld en toen beet iedereen tegelijk in zijn cupcake. De vulling verried toen het geslacht van de baby: blauw! Het was een jongen.

 

Een typisch voorbeeld van een aangesneden taart met gekleurde vulling. Genomen op de gender reveal party van Mélanie Driedger

Uiteraard hoeven de feestjes niet altijd in het roze-blauw thema te zijn. Er hoeft zelfs niet altijd taart met vulling aan te pas te komen. Het mooiste gender reveal feestje dat ik tegenkwam is dat van Bettijo op de blog van Super Mom Moments. Ik ben helemaal weg van het geel-grijze kleurenschema!

De uitnodiging vind ik heel stijlvol:

Het idee van de buffettafel baseerde zich op de uitgesproken ‘goestingskes’ die zwangere vrouwen vaak hebben!


Met de foto’s van de echo’s maakte ze een decoratieve slinger:

De gasten mochten hun gok en naamkeuze bepalen.

En uiteindelijk was het niet de taart, maar een doos met ballonnen die het geheim onthulde!

Voor meer foto’s moet je zeker eens een kijkje nemen op de links die ik bij elk feestje heb gezet!

Wat denken jullie, zouden jullie zo’n soort gender reveal party ooit geven, mocht je zwanger zijn? Of vind je het een beetje over the top en typisch Amerikaans? In sommige landen bestaat er controversie rond het concept omdat men er van mening is dat de grootste verrassing en geslachtsonthulling tijdens de geboorte zelf hoort te zijn. Wat denken jullie?