pagina-content Mijn titel pagina-content

Goedkope tafeldecoratie: de truc met de 2 vazen

Het is iets wat op weinig feestjes ontbreekt: bloemen. Een mooi kleurrijk boeketje bloemen in een vaas, kleine bloempotjes op de tafels, mini-vaasjes met één enkele bloem,… Bloemen zijn de ideale tafeldecoratie.

En ook al heb ik wel al eens zelf vaasjes gemaakt, ik heb toch ook al meermaals speciaal vazen of bloempotten gekocht in een kleur die bij de rest van mijn tafeldecoratie past. En van die speciale, kleurrijke vazen of potten kosten toch ook wel wat, zeker als je er verschillende nodig hebt!

Maar voortaan hoef ik nog maar een set vazen te kopen die ik kan hergebruiken op elk feest! Met twee vazen die in elkaar passen, zorg ik door onderstaande truc voor telkens een andere, goedkope tafeldecoratie!

Zoals altijd kan je op de foto’s in dit artikel klikken om naar de bron te gaan.

Hoe werkt het?

Simpel. Je zet de kleine vaas in de grote. Mooi in het midden. De ruimte tussen de twee vazen vul je met versiering. In de kleine vaas giet je water en daarin zet je je bloemen. Zo:

foto (via www.joyzz.com)

Geweldig toch?! Snoepjes lenen zich hier perfect voor omdat ze in zoveel verschillende kleurtjes bestaan:

Wat dacht je van schijfjes citroen of appelsien?

foto (via b-moviestar.com)

Of koffiebonen? Kijk eens hoe stijlvol dat wordt:

foto (via www.bhg.com)

En ik vond er ook eentje met parels, heel romantisch en chic met die rozen erbij:

Als je in het midden een smal vaasje gebruikt, kunnen er ook grotere voorwerpen tussen gestoken worden. Deze is met kurken:

En deze zelfs met geverfde eieren (!)

foto (via b-moviestar.com)

Je zou er ook een (gekleurde) vloeistof kunnen tussen gieten waarin je bloemen of takken en bladeren laat drijven!

Als ik denk aan wat ik nog allemaal zou kunnen gebruiken word ik al opgewonden, de mogelijkheden zijn echt eindeloos! Enkele ideetjes:

 • Letterkoekjes (voor met Sinterklaas)
 • knikkers
 • herfstvruchten zoals noten, kastanjes, eikels,…
 • takjes, kriskras door elkaar of netjes rechtopstaand
 • legoblokjes (op een kinderfeestje)
 • kralen
 • hartjessnoepjes
 • kauwgumballen
 • scrabble letters
 • tule
 • kerstballen
 • watten
 • paaseitjes
 • Veertjes (bedankt voor de tip, Oriana, op Facebook!)

Heb jij nog ideeën? Laat het me zeker weten, dan vul ik het lijstje aan!