pagina-content Mijn titel pagina-content

23 Grappige en originele trouwfoto’s

Veel mensen die trouwen, huren een fotograaf in voor hun trouwfoto’s. Er worden dan professionele foto’s genomen voor, tijdens en na de plechtigheid.

Persoonlijk vind ik die trouwfoto’s vaak nogal stereotiep: je ziet steeds dezelfde poses en opstelling terugkeren. Foto’s van het bruidspaar, al dan niet zoenend, groepsfoto’s waarop de familie van beide partijen glimlachend staat te poseren, foto’s van de ringen, foto’s van de huwelijksdans,… Ik durf te wedden dat veel trouwalbums er net hetzelfde uitzien, op de gezichten na.

Uiteraard zijn deze onderwerpen belangrijk en wil ieder bruidspaar zeker dat daarover foto’s in het album terecht komen, maar het kan ook allemaal veel origineler in beeld gebracht worden. Een goede fotograaf zal voortdurend proberen om poses te verzinnen die minder stereotiep zijn.

Heb jij zin in wat anders en ben je op zoek naar grappige of originele trouwfoto’s? Laat je dan inspireren door onderstaande voorbeelden die ik vond op het net! Toon ze gerust aan je huwelijksfotograaf!

De bruid

Neem een foto van het spiegelbeeld van de bruid terwijl de bruidsmeisjes (of familieleden) rondom te spiegel staan.

foto: Emin Photography

Een vaak voorkomende pose bij trouwfoto’s is die van de bruid die haar kousenband (of in dit geval: haar benen) toont. Op onderstaande foto tonen alle mannelijke gasten even trots hun benen.

bron: Things I Love about Wedding

Het bruidspaar

Ik kwam verschillende poses tegen van wegvliegende bruidsparen of bruidegommen met ballonnen of paraplu’s. Echt origineel is het dus niet meer, maar ik vind het wel een heel grappig zicht. De foto wordt simpelweg genomen op het moment dat een of beide personen in de lucht springt/springen.

bron: Kasyanyuk

bron: Bellaumbrella

Onderstaande trouwfoto is grappig en origineel tegelijk. De huwelijksaankondiging van dit koppel is opgemaakt in de vorm van een ‘Wanted’ affiche. En let ook op hun gelaatsuitdrukking! 🙂

bron: 500px

De bruid in onderstaande trouwfoto heeft wel erg mannelijke benen.

bron: wedinator.com

Gebruik de reflectie van water om je beelden kracht bij te zetten.

Fotograaf: Dorothy Geautreau

Een shot van de schoenen kan ook op een ludieke manier:

Fotograaf: Aharon Hill

De kus

De volgende trouwfoto’s hebben geen woorden nodig!

fotograaf: Jennifer Bagwell

Fotograaf: Wallflower Photography

fotograaf: Brooke Letourneau

 

De familie

Of hoort deze trouwfoto nog bij de voorgaande categorie? Ik vind het leuk hoe de camera is scherpgesteld op de achterliggende groep, terwijl de kus toch in het middelpunt staat.

fotograaf: Ashfall Mixed Media

Het ‘inkaderen’ van de familie is ook een leuk idee.

Fotograaf: Michelle Zahn Photography

De familie in een hartje:

fotograaf: Inspire Photography

 

Meer inspiratie nodig? Lees ook mijn artikel de 40 meest originele trouwkaarten en huwelijksuitnodigingen ooit.

 

De mannen springen over de vrouwen:

fotograaf: Alex M. Photography

Een foto van de bruid en haar trotse papa in het spiegelbeeld van de auto. Heel mooi shot vind ik.

bron: onbekend

En deze foto van de bruid en haar papa is ook heel mooi. Fantastisch hoe de fotograaf dat intieme moment heeft weten te pakken.

Fotograaf: Julie A. Whitlock

De ring

In je trouwfoto’s mag een close-up foto van de ring ook niet ontbreken. Onderstaande foto’s doen dat op een heel originele manier.

fotograaf: Luna Bella Photography

Fotograaf: onbekend

Bron: Cancun Studios

En deze is echt hilarisch:

Bron: Plumtree Studios

De huwelijksnacht

Misschien niet meteen een onderdeel dat je in alle trouwalbums wil tegen komen, maar onderstaande foto bewijst dat het ook op een heel suggestieve, knappe manier kan:

Fotograaf: Elizabeth Messina

En last but not least… Vergeet ook de kinderen niet! Hoe cool is deze kleine kerel? En zie je dat de mannen in de achtergrond op deze trouwfoto ook allemaal een zonnebril dragen? 🙂

Jeff Kolodny Photography

 

 

Heb je zelf nog ideeën voor originele trouwfoto’s? Laat het me weten in de reacties!