pagina-content Mijn titel pagina-content

ijslollies om zelf te maken

De komende dagen wordt het warmer… Eindelijk! We hebben er lang op moeten wachten. Met de zomer in het vooruitzicht en de kinderen thuis van school, zullen er weer vaker ijsjes gegeten worden. Het wordt opnieuw moeilijk om de smeekbedes van mijn kinderen te weerstaan als de ijsjeskar (elke dag in de zomer!) door de straat rijdt. Ik heb meestal wel een doos ijslollies in de diepvries zitten, maar de ijsjes van de ijsjeskar vinden ze natuurlijk veel aantrekkelijker.

Misschien helpt het wel als ik ze eens zelf hun ijslollies laat maken! Als ze het zelf mogen doen (onder mijn begeleiding natuurlijk) en het is nog mooi en lekker ook… Als je enkel fruit, yoghurt en honing gebruikt, zijn ze nog gezonder ook. Het is het proberen waard! Ik ging op verkenning op Pinterest en vond meteen een heleboel mooie, zelfgemaakte ijsjes!

Om zelf ijslollies te maken kan je ijslollyvormen kopen. Wil je dat het heel snel gaat, koop dan een Quick Pop Maker zoals deze:

Zeker als je ijslollies in verschillende lagen wil maken, is deze ideaal. Op amper 7 tot 9 minuten is een volledige ijslolly bevroren, en laagjes bevriezen nog sneller. Je kan er 6 ijslollies per keer mee maken. Hier verkrijgbaar. Ze hebben ook bewaardozen waarin je de ijslollies rechtopstaand kan bewaren.

 

De gewone ijslollyvormen kan je hier kopen.

Maar je kan ook perfect lege yoghurtpotjes gebruiken. Het enige wat je dan nog moet kopen, zijn ijscostokjes.

Hier is alvast wat inspiratie!

Zelfgemaakte ijslollies

Deze ijslollies zijn gemaakt met yoghurt en fruit. Simpeler kan haast niet. Zorg gewoon dat er genoeg yoghurt tussen je verschillende stukjes fruit zit.

Deze zijn gemaakt met afwisselend een laagje vers geperst fruitsap, gepureerde kiwi en vanillevla. Ze zien er heerlijk uit! Na elk laagje stop je het ijsje even een uurtje in de vriezer, zodat niet alles door elkaar loopt.

Deze zijn gemaakt met yoghurt, gepureerde aarbeien en verkruimelde koekjes. Mmmm!

Met vruchtensap of gepureerd fruit kan je eindeloos variëren en leuke kleurencombinaties maken. En als extra versiering stop je er een paar schijfjes fruit tussen in hun geheel!

Deze zijn gemaakt met kiwis, water, limoensap en suiker (of honing).

foto (via weheartit.com)

De foto’s spreken voor zichzelf om deze Nutella-ijslollies te maken! Melk en Nutella is alles wat je nodig hebt.

Ijslollies met koffie. Gemaakt met sterke koffie, melk en gecondenseerde melk.

foto (via icypops.com)

En deze laatste ziet er zo verrukkelijk uit! Het is geen echte ijslolly want hij is gemaakt met roomijs, banaan en van die kant-en-klaar sauzen voor op ijsjes, maar ik vind hem toch het vermelden waard. Klik op de foto om te weten hoe je hem moet maken (Engelstalig).

Laat de zomer maar komen en geniet met z’n allen van jullie zelfgemaakte ijslollies!