pagina-content Mijn titel pagina-content

Interview en exclusieve aanbieding: Welkom Wonder

In de feestbranche zitten mensen met hele unieke, originele beroepen. Of het nu gaat om mensen die entertainen, mensen die zelf dingen maken of mensen die een uniek product verkopen: het zijn stuk voor stuk echte creatievelingen met een grote passie voor wat ze doen. Op Feestprints vind je elke maand een interview terug met een van die mensen. Vorige maand mocht Prinses Jasmine de spits afbijten, vandaag is het de beurt aan Oriana van Welkom Wonder!


Wat wil je over jezelf vertellen?

Ik ben Oriana, fiere mama van Steffen (21 maanden) en woon samen met mijn man in Opoeteren, in Limburg België. Ik werk halftijds als opvoedster bij tienermeisjes en ben een jaar geleden gestart met mijn bijberoep, en mijn webwinkeltje Welkom Wonder.

 

Wat kunnen mensen bij je kopen? Hoe is het idee van Welkom Wonder ontstaan?

Bij Welkom Wonder kan je geboorteborden huren of kopen. Geboorteborden zijn grote welkomstborden met een leuke tekening op, die in de voortuin of voor het raam worden gezet bij mensen die net een baby hebben gekregen. Sinds deze maand kan je in mijn winkel ook een gepersonaliseerde pampertaart kopen.

Twee jaar geleden was er in onze vriendenkring een echt babyboom. Ook ons zoontje is toen geboren. Ik heb toen 2 borden gemaakt. Ik kreeg er enorm veel positieve reacties op en de mensen moedigden mij aan om dit meer te doen. Ik heb er lang over nagedacht, en uiteindelijk na een jaar heb ik de stap gezet en is mijn winkel ontstaan. De naam Welkom Wonder was snel gevonden.

Vanwaar komt de trend om een geboortebord te plaatsen?

Geboorteborden zijn heel populair in Nederland. Als je in google ‘geboortenborden’ intikt, kom je vooral veel Nederlandse sites tegen. De laatste jaren begint het ook in België populair te worden, je ziet de geboorteborden steeds meer opduiken.

Van welk materiaal zijn de geboorteborden gemaakt?

De geboorteborden worden gemaakt van watervaste MDF. Dit materiaal is licht en gemakkelijk bewerkbaar. De tekening wordt geschilderd met acrylverf en met een professionele vernislaag afgewerkt. Het ganse proces, van het uitzagen, schuren, schilderen tot het vernissen wordt door mij persoonlijk gedaan.

Hoe verloopt het bestelproces? Kunnen de borden en pampertaarten ook opgestuurd worden?

Via mail of telefonisch kan je een bestelling plaatsen. We hebben ook een online bestelformulier.  Voor de huur van een geboortebord wordt het bord meestal op voorhand gereserveerd. Dat kan vanaf twee weken voor de uitgetelde datum. Zodra de baby geboren is, wordt de naam doorgegeven en kan ik het naambordje maken. Dit naambordje krijg je gratis bij huur vanaf vier weken. Voorlopig worden de borden en luiertaarten enkel afgehaald. Wil iemand graag een verzending, dan kunnen we zeker uitzoeken hoe dat het beste kan. De verzendkosten zullen dan wel voor rekening van de koper zijn.

 

 

Doe je ook maatwerk?

Jazeker, zowel bij huur als koop van de geboorteborden en bij het maken van de pampertaarten. Klanten kunnen een tekening doorsturen of eens langskomen om hun ideeën te bespreken. Bij huur wordt het bord nadien in het aanbod geplaatst. Ook bij de luiertaarten is het de klant die bepaalt hoe de taart eruit ziet. Ze kiezen zelf het aantal luiers en babyartikelen dat gebruikt wordt.

Ik ga ook geen uitdagingen uit de weg. Alles is bespreekbaar. Zo heb ik onlangs voor een klant 10 houten bloemetjes gemaakt voor in de tuin te zetten bij een verjaardag, wat dus eigenlijk niets met geboorteborden te maken heeft!

Wat zijn je prijzen?

Een geboortebord kan reeds gehuurd worden vanaf 1 € per dag. De minimum huurperiode is wel twee weken. Een bord aankopen kan vanaf 60 €. De prijs wordt bepaald door de tekening en de grootte. De bevestigingspaal + voet kosten € 10. De prijs van de pampertaarten varieert naargelang de inhoud. Je hebt reeds een pampertaart voor € 11 (10 pampers + slabbetje).

 

Welke borden en pampertaarten worden het meest gevraagd?

Heel populair zijn de geboorteborden met de baby’tjes, zoals de baby met dinosaurus en de vliegende ooievaar. De pampertaarten met 40 pampers, slabbetje en badcape zijn populair omdat het rond het budget ligt dat mensen vaak geven bij een geboorte: 35 €.

De pampertaarten zijn een geweldig, origineel cadeau voor een geboorte! Waar haal je je inspiratie vandaan?

Eerst gaf ik als kraamcadeau vaak een pak luiers en verzorgingsdoekjes. Tot ik via het internet ontdekte dat je er pampertaarten kan van maken. Dat oogt zoveel mooier! Omdat het op vlak van creativiteit nogal kriebelde, heb ik besloten van die ook aan te bieden in mijn winkeltje. Ik ben niet zo een fan van pampertaarten die overvol zitten met babyspullen. Ik wilde iets eenvoudigs, persoonlijks en uniek. Na wat zoekwerk vond ik de ideale combinatie: slabbetjes en badcapes met de naam van de baby op.

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit?

Ik heb twee dagen in de week vrij en die kan ik besteden aan mijn bijberoep. In de voormiddag gaat mijn tijd naar mijn zoontje en het huishouden. Maar als mijn zoontje slaapt, trek ik naar mijn atelier om te schilderen, naambordjes voor te bereiden, opzoekingswerk te doen. Afhankelijk van de drukte werk ik ‘s avonds en in het weekend ook nog.

Wat vind je de grootste uitdaging in jouw beroep?

Dat is toch wel het maatwerk als er een bord aangekocht wordt. Ik streef ernaar om het bord te maken zoals de koper het wenst.

Kan je een leuke/ontroerende/grappige annekdote vertellen over mensen die je via je beroep ontmoet hebt?

Een leuk, maar vooral uniek moment was de geboorte van drie baby’tjes op dezelfde dag waarvoor een geboortebord gereserveerd werd. De borden werden ook op dezelfde dag opgehaald, dus dat was even een druk moment om alles tijdig klaar te krijgen.

Waar zou je graag staan binnen vijf jaar?

Ik wil over vijf jaar mijn bijberoep nog steeds kunnen combineren met mijn werk als opvoedster, want uit beide haal ik veel voldoening. Naast geboorteborden en pampertaarten, zou ik nog graag kinderkamers willen beschilderen. Dit laatste heb ik al enkele keren voor vrienden gedaan en ik zou de draad terug willen oppikken over enkele jaren. Maar eerst de geboorteborden en pampertaarten verder uitbouwen.

Wat zijn jouw meest favoriete producten uit je winkel?

De geboorteborden ‘Vliegende Ooievaar’ (zie hoger) en het elfje zijn mijn favoriete borden. Bij de pampertaarten vind ik de slabbetjes en badcapes heel mooi.

 

 Wil je nog iets kwijt aan de lezers van Feestprints?

Ja, ik heb nog een aanbieding exclusief voor de lezers van Feestprints!

Als een van de lezers bij mij een geboortebord huurt voor 4 weken, krijgt hij/zij de 5de week er gratis bij!

Bovendien krijg je als Feestprints lezer ook een korting van 5 % op de aankoop van een pampertaart van eender welk bedrag!

Enkel geldig bij vermelding van de kortingscode ‘feestprints’ en eenmalig te gebruiken per klant.

Wow! Dat is geweldig genereus, Oriana! Heel erg bedankt voor dit interview en de super aanbieding!!