pagina-content Mijn titel pagina-content

Magie op je feestje met vliegende lampions

Dompel je feest onder in een magische, betoverende sfeer met wensballonnen of vliegende lampions! Ze zien er niet alleen prachtig uit, volgens een oude Chinese traditie worden ze wel eens wensballonnen genoemd omdat ze zouden geluk brengen!

De mensen schreven namelijk hun wens op de buitenkant van de vliegende lampions en lieten die dan naar de hemel vliegen. Er werd gezegd dat hoe hoger de lampions vlogen, hoe meer voorspoed diegene die hem opliet zou kennen. Vandaar dat ze heel populair zijn op huwelijken, maar de laatste jaren worden ze ook steeds vaker gebruikt bij andere gelegenheden. Op oudejaarsavond, met Valentijn, zelfs op verjaardagsfeesten.

De vliegende lampions zijn gemaakt van vuurvast papier en dus 100 % veilig. De vlam blijft zo een 20 minuten branden. Een lampion is ongeveer 1 m hoog en 50 cm breed! Je kan er eentje oplaten, maar hoe meer er tegelijk worden opgelaten, hoe mooier het schouwspel!
Ze bestaan ook in verschillende kleuren.

Ik moet zeggen, ik kende ze zelf niet. Het is doordat een vriendin me naar aanleiding van mijn vorige artikel met decoratie ideeën voor op je tuinfeest wees op hun bestaan, dat ik er wat meer over gaan opzoeken ben. Ik ben in ieder geval voor 100% overtuigd! Dit jaar nog wil ik een feest geven waarop ik deze lampions laat vliegen! 🙂 Ik vind ze zo romantisch! 🙂

 

Ik heb wat vergelijking gedaan, de beste plaats om ze te kopen online is volgens mij fun-en-feest.nl
Ze zijn er het goedkoopst en ze hebben de meeste kleuren. Je kan er al een vliegende lampion kopen vanaf 5,50 euro. Er zijn er zelfs in hartjesvorm en met tekst op (“geslaagd”, “gefeliciteerd”).