pagina-content Mijn titel pagina-content

Originele cadeaus voor een 1-jarige

Binnenkort wordt mijn metekindje 1 jaar. Voor de eerste verjaardag van een baby vind ik het altijd heel moeilijk om een geschikt en origineel cadeau te vinden. Hij is reeds te groot voor het echte babyspeelgoed en te klein voor het ‘echte’ speelgoed. Maar ik ben weer op zoektocht gegaan online en vond toch een aantal originele cadeaus voor een 1-jarige die de moeite waard zijn om te vermelden! Een van deze cadeaus heb ik trouwens zelf gekocht voor mijn metekindje. Maar omdat mijn broer en schoonzus hier ook durven meelezen, verklap ik nog even niet welk cadeau dat is! ūüėČ

Belangrijk: de keuze van deze originele cadeaus is louter subjectief en tenzij anders vermeld, heb ik deze producten niet zelf getest. Het is dus aanbevolen om eerst wat reviews op te zoeken als u zou besluiten een van deze producten te kopen!

De vermelde prijzen zijn de prijzen die actief waren op het moment dat ik dit artikel met cadeautips publiceerde.

De meeste webwinkels waar ik deze originele cadeaus vond zijn Nederlands, een paar zijn Belgisch. Maar in elke winkel kunnen zowel Belgische als Nederlandse klanten terecht.

Origineel cadeau 1: een schommeldier of -auto, of …

Eigenlijk ga ik al gelijk cheaten en bij de eerste cadeautip meerdere producten voorstellen. Het zit namelijk zo: ik kwam tijdens mijn zoektocht een ongelofelijk mooi, schattig, lief schommeldier tegen en besloot van die zeker in mijn lijstje op te nemen. Een schommeldier is immers in mijn ogen een ideaal cadeau voor zo’n dreumes dat nog maar pas actief de wereld gaat verkennen. Maar toen ik daarna verder surfte, kwam ik nog een mooiere schommel tegen. En een tijdje later nog een! Ik kon niet kiezen, dus ik stel ze gelijk allemaal aan jullie voor!

Hoe schattig is deze schommeldino!  Ik vond hem hier.

Ze hebben verschillende versies waaronder dit lieveheersbeestje voor meisjes! Hier.

Uiteraard is er ook nog altijd het goeie, ouwe, vertrouwde schommelpaard! Deze maakt zelfs geluiden! Hier verkrijgbaar.

Origineel cadeau 2: zitstoel met naam

Mijn eigen kinderen hebben altijd heel graag in zo’n mini-zeteltje gezeten (en gelegen en gekropen). Ik vond het altijd zo’n grappig zicht om ze daar te zien inzitten. En zeg nu zelf, als die stoel ook nog eens hun eigen naam draagt, heb je toch echt wel een uniek cadeau? Voor 59,95 ‚ā¨ bij Your Surprise.

Origineel cadeau 3: Fotolijst ‘mijn eerste jaar’

Voor mijn zoon heb ik in dit concept een pagina ontworpen voor in zijn babyalbum, en het blijft een van mijn meest favoriete pagina’s uit het hele boek. Het is ongelofelijk om te zien hoe een baby per maand verandert, zeker als je die maandelijkse foto’s allemaal naast elkaar ziet! Dit is een fantastisch cadeau om te geven voor een verjaardag van een baby, maar ook als kraamcadeau. En het leuke is: er is een ‘kleivakje’ waarin je een handafdruk van de baby kan nemen!Verkrijgbaar¬†Hier. Er is ook een goedkopere versie zonder handafdruk.

Origineel cadeau 4: Landschap kinderservies

Rond hun eerste verjaardag beginnen kinderen graag zelfstandig te eten. Dit kinderservies zorgt niet alleen voor een aantrekkelijk uitzicht, het zorgt er ook voor dat ze hun bord of beker niet zo makkelijk van de tafel afduwen! Verkrijgbaar hier.

Origineel cadeau 5: kruippakje met oortjes en naam

Of wat dacht je van een lekker warm, schattig kruippakje met oortjes en de naam van je kindje op? Gevonden hier.

Origineel cadeau 6: regenbooglamp

Deze had ik ook al aangeraden in mijn artikel ‘Originele cadeaus voor peuters en kleuters’, maar ik vind hem in deze categorie ook wel passen. Ik ken iemand die hem gekocht heeft voor haar peuter en er niet over uitgepraat raakt. Succes verzekerd! ‚ā¨¬†29,95¬†hier.

 Origineel cadeau 7: hippe stoelverkleiner

Ik ben een grote fan van het tafelzeil van Kitsch Kitchen. Toen ik zag dat ze ook stoelverkleiners hebben met dezelfde patronen, speet het me dat mijn kinderen al te groot zijn voor stoelverkleiners! Verkrijgbaar bij Presents at Home. Momenteel staan ze in reclame!

Origineel cadeau 8: Skippy Hert

Toen ik deze zag, moest ik niet twijfelen. Mijn dochter had de paard-variant hiervan en ik mag wel zeggen dat ze er j√°ren lang mee gespeeld heeft. Intussen speelt ook mijn zoon van 3 er volop mee en het paard heeft al die jaren speelplezier smetteloos overleefd ūüôā bij Presents at Home.

Origineel cadeau 9: stoere badeenden

Alle baby’s spelen graag met badeenden. De eenden uit deze reeks vind ik toch wel heel speciaal: kies uit een indiaan, een prinses, een bouwvakker, een punker en nog veel meer! Bij¬†Presents at Home.

Origineel cadeau 10: paardje hop

Wie heeft als kleine uk geen paardje gereden op mama’s op papa’s knie? Met deze paardenkop aan je knie wordt het een pak leuker voor je kleintje! Hier verkrijgbaar.

 

Origineel cadeau 11: Loopfiets

Er bestaan loopfietsen voor oudere peuters, maar deze zijn voor de allerkleinsten! Ik kwam er een paar leuke tegen:

Verkrijgbaar hier.

 

Deze is voor de mama’s en papa’s die houden van houten speelgoed¬†! Verkrijgbaar hier.

 

 

Origineel cadeau 12: babyslee

Wedden dat de jarige dit nog niet heeft? Een slee speciaal voor baby’s en peuters! Als het even veel sneeuwt als afgelopen winter, zou dit nog wel eens handig van pas kunnen komen!

Staat momenteel aan -40% bij Bol.com

Origineel cadeau 13: Kinderstoel met naam

Een variant op het hoger vermelde zeteltje, maar deze zijn zo schattig dat ik ze zeker ook het vermelden waard vind! Op deze stoeltjes kan je de naam van je kindje laten zetten. Verkrijgbaar hier.

Origineel cadeau: hamertje tik

Het originele aan dit cadeau is dat het 2 spelen in één zijn: aan de ene kant hamertje tik, en als je het omdraait, wordt het een kogelbaan! Bij Bol.com

Origineel cadeau 14: bewaardoosjesset

Deze cadeauset bestaat uit drie delen: een zilverkleurig bewaardoosje voor de eerste melktandjes, een ditto doosje voor het eerste haarlokje en een zachte knuffelbeer. Een ideaal geschenk voor een eerste verjaardag, als je kind tandjes en haartjes begint te krijgen! Hier verkrijgbaar.

 

 

Origineel cadeau 15: fotoboekje met ingesproken boodschappen

Een fotoalbum voor baby’s en peuters waar je bij elke foto een ingesproken boodschap kan laten afspelen! Je kind beleeft plezier telkens het de vertrouwde stemmen van zijn naasten hoort.

Gevonden hier.

 

Origineel cadeau 16: Itsiemie: knuffel met foto

Tover een glimlach op het gezicht van je kindje elke keer het naar deze knuffel kijkt en zijn eigen foto ziet! Gevonden hier.

Origineel cadeau 17: kinderkapstok met foto

Een leuke kinderkapstok in de hal, gang, keuken of misschien wel de slaapkamer wat opfleuren? Deze zijn helemaal speciaal want je kan er een foto van je kind laten inzetten! Verkrijgbaar hier.

 

Origineel cadeau 18: een maandelijks pakket met eerste boekjes

Kwebbelskinderboeken levert maandelijkse kinderboekenpakketten voor kindjes van 0-2 jaar (en ook voor andere leeftijden). Je kan een abonnement van 3, 6 of 12 maanden verkrijgen.

Origineel cadeau 19: loopfiets met naam

Deze loopfiets kan je laten personaliseren met de naam van de jarige. Een loopfiets is de ideale voorganger van een gewone fiets. Deze versie is van stevig hout gemaakt en heeft stevige banden en een zacht zadeltje.

 

 

Was dit artikel nuttig voor je? Ik zou het heel erg appreci√ęren mocht je mij een reactie achter laten onderaan!

 

Babies