pagina-content Mijn titel pagina-content

Recept bosbessentaart

Ik heb deze taart gebakken voor ons themafeestje voor de communie en ze was bijzonder lekker. Heel fris voor op een warme zomermiddag! Hier volgt het recept voor deze bosbessentaart.

Benodigdheden

kant-en-klaar kruimeldeeg

5 eiwitten

175 g suiker

30 g paneermeel

500 g bosbessen (mag diepvries zijn)

* naar aanleiding van een reactie die ik kreeg dat de bosbessentaart nogal vochtig is bij het gebruik van diepvriesbessen,  zou ik toch aanraden om verse bessen te gebruiken. De vochtigheid stoort niet in die zin dat het afbraak doet aan de smaak, maar net zoals bij mij ook het geval was, de taart breekt er wel makkelijker door bij het overplaatsen op een taartschotel.

een bakvorm van  28 cm doorsnede

Werkwijze

Leg bakpapier in de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het kruimeldeeg. Laat het deeg aan de randen rechtop staan en probeer voor een gelijkmatige rand te zorgen.

Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork.

10-15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 225°

Klop intussen de eiwitten heel stijf met een mixer. Ze zijn stijf genoeg als een snee van een mes zichtbaar blijft.
Schep er de suiker voorzichtig door en vervolgens de bosbessen. (indien je diepgevroren bosbessen kocht, laat je die best eerst ontdooien).

Bestrooi de nog warme taartbodem met het paneermeel. Verdeel de bessen-schuimmassa over de taartbodem.

Nog 5-10 minuten bakken in een voorverwarmde over op 250°

De taart 2 uur laten afkoelen en dan serveren.

Opmerkingen

– Je bakt deze bosbessentaart het best op de dag zelf. Mijn taart is de dag voordien gebakken en daardoor is de bovenste schuimlaag wat losgekomen van de randen, zoals je kan zien op de foto. De dag zelf zag ze er mooier uit.

– In plaats van een bessenmengeling, kan je ook één soort gebruiken: bijvoorbeeld rode jeneverbessen!