pagina-content Mijn titel pagina-content

Themafeestje: een prinsessenfeestje thuis

Het themafeestje dat ik voor mijn dochters verjaardag gaf, is wellicht een van de populairste themafeestjes voor 6, 7-jarigen: een prinsessenfeestje. Toen ik het idee aanhaalde, was ze meteen heel enthousiast (en ik stiekem ook!). Dus ging ik gretig aan de slag. Ik ontwierp een uitnodiging en coördinerende printables, bedacht enkele ‘koninklijke’ traktaties, zorgde voor een paar prinsessenactiviteiten en decoraties en stelde een planning op in Thoughtboxes. (meer hierover in een volgende post!). Hieronder volgt een verslag van een spetterend prinsessenfeestje bij ons thuis!

Prinsessenfeestje: de uitnodiging

Dit was de uitnodiging die ik maakte in Photoshop:

We nodigden alle meisjes uit haar klas uit. Dat waren er 11, maar uit ervaring wist ik dat – op een verjaardagsfeestje gegeven in de paasvakantie – ongeveer maar de helft kan komen, en dat was ook zo: uiteindelijk kwamen er vijf prinsesjes, helemaal in prinsessenoutfit. 🙂

Prinsessenfeestje: de decoratie

Ook wat haar lievelingskleur betreft, is mijn dochter geen uitzondering op andere 6-7 jarigen: ROZE natuurlijk. En gelijk heeft ze: ROZE RULES!! 🙂 Dus ging ik op zoek naar roze decoratiemateriaal en bijpassende ideetjes voor de traktaties en activiteiten. Dit is een foto van de feesttafel voor de gasten arriveerden:

Het tafellaken is een soort goedkoop toile-cirée dat ik bij Zeeman vond, met roze vichy ruitjes, wel mooi. Het roze lint kocht ik bij Wibra, de ballonnen in de Colruyt.
De vlaggetjes met haar naam heb ik zelf ontworpen in Photoshop en ik maakte van roze tulle 2 grote pompons die ik met een lint liet neerhangen van het plafond (op de foto niet zo geweldig goed te zien). Op de witte kast links had ik een witte satijnen tafelloper gedrapeerd, met om de halve meter een roze strik rond geknoopt. Ik vond toevallig in de Colruyt ook een prachtige ruiker roze tulpen voor weinig geld, die verdeelde ik in verschillende vazen op de witte kast en een klein vaasje op de tafel.

Ik maakte coördinerende naamkaartjes en foodlabels, en deze prachtige, naar mijn mening toch wel ‘koninklijk’ uitziende glazen pot vond ik bij Casa, en ik kreeg er prompt nog 30% korting op omdat er wat lichte vlekjes zaten in het metaalkleurige gedeelte!
Ik heb hem gevuld met ‘Prinsessenzoenen’ (in de volksmond ook wel gekend als ‘nonnenbillen’), wat dus gewoon roze-witte marshmallows zijn.

 

Deze driedelige koekjesschaal kon ik ook niet laten liggen tijdens mijn bezoekje aan de Casa! Hij is echt perfect om kleine traktaties of hapjes op te schikken en ik ben ervan overtuigd dat ik hem nog heel vaak zal gebruiken voor andere gelegenheden! Ik weet de precieze prijs niet meer, maar het was volgens mij rond de 10 euro.

Prinsessenfeestje: de traktaties

Bovenaan op de schaal liggen mijn zelfgemaakte aardbeienhapjes. Ze bestaan uit een mini ijscremecupje van koek (OCool), een aardbei, een toefje slagroom en een m&m. Heel simpel om te maken en super lekker!

In de glaasjes zit aardbeienbavarois (gemaakt met deze mix) met een mini meringue erboven, en de roze lepeltjes zijn chocoladelolly’s: gesmolten chocolade in gegoten en versierd met snoepjes uit zo’n strooibus (het soort dat je op ijsjes strooit). Die lepels waren het populairste hapje, ze waren in een mum van tijd op!

En dan hier mijn allereerste cupcakes! Ze waren overheerlijk en ik ben er zeker van dat er nog heel veel zullen volgen. 🙂 De cakemix, botercrememix, roze voedingskleurstof en cupcakepapiertjes kwamen, net als de aardbeienbavarois ook allemaal van De Taartenfee. Voor een aardbeiensmaak voegde ik een beetje van het bavaroispoeder toe aan de botercreme. Mmmmm. 🙂 De eetbare parelsnoepjes zijn van Prinses Lilifee. (verkrijgbaar bij Colruyt)

En dan waren er ook nog koekjes. Deze heb ik gemaakt volgens dit recept van de Koekjesfee. De suikerversiering die erop zit heb ik niet zelfgemaakt, die is ook van Prinses Lilifee (gevonden bij Aveve).

 

Prinsessenfeestje: de activiteiten

Ik had veel activiteiten gepland, maar uiteindelijk hebben we er maar twee van gedaan. De prinsessen bleken namelijk ook gewoon graag eens zakdoekje leggen te spelen en in de bomen te klimmen. 😉
De volgende activiteit had wel veel succes: een koninklijke handspiegel maken.

Ik heb deze houten, onbeschilderde handspiegeltjes gevonden bij Kidsfeestje.be. Ze waren 1.95€ stuk. Echt een topper op het feestje hoor! De kids mochten ze beschilderen (voorzie voldoende schorten!) en daarna beplakken met ‘diamantjes’. (goedkope gevonden bij Zeeman). We hadden het geluk dat het heel mooi weer was, want het neemt wel wat tijd in beslag om te drogen (eerst de voorkant laten drogen, achterkant schilderen en laten drogen en dan pas steentjes op kleven). In de zon waren ze op een mum van tijd droog.

Dit is de afgewerkte handspiegel (ik had ze laten kiezen tussen blauwe of roze verf):

De tweede activiteit die we deden was een variant op ‘Ezeltje Prik’, namelijk ‘Eenhoorntje Prik’. Ik had een eenhoorn getekend op een groot blad papier, en voor elk kind een uitgeknipte paardenstaart. Geblinddoekt moesten ze toen proberen om de staart op de juiste plaats te prikken met een duimspijker. Jammer genoeg heb ik van deze activiteit geen foto’s.

Toen de gasten, moegespeeld naar huis gingen kregen ze nog een bedankje mee:

Het was een heel geslaagd prinsessenfeestje en mijn prinsesje straalde! 🙂