pagina-content Mijn titel pagina-content

Thoughtboxes. Een excellente tool om je feestje te plannen!

Je feest plannen met Thoughtboxes

Thoughtboxes is een online applicatie die je helpt om je gedachten te ordenen. Binnen de ‘gedachtentrein’, zoals ze het zelf noemen, kan je verschillende projecten plaatsen die planning of structuur nodig hebben.

Elke gedachtentrein kan je dan weer opdelen in verschillende ‘gedachtendozen’ (thoughtboxes). Dit ziet eruit als to-do lijstjes, maar ze zijn op een heel overzichtelijke, simpele manier georganizeerd. In een thoughbox kan je zowel taken, als notities als links plaatsen.

Dat dit een ideaal hulpmiddel is om een feestje te plannen, kan je zien in onderstaande foto (klik op de foto om hem te vergroten):

Voor de planning van het prinsessenfeest van mijn dochter, deelde ik al mijn to-do’s op in categorieën: ideeën voor de hapjes, ideeën voor de decoratie, een algemeen to-do lijstje, een boodschappenlijstje en een lijstje met links naar recepten en een tutorial van een bepaalde decoratie die ik wou maken (en uiteindelijk niet gemaakt heb wegens tijdgebrek) Elk item dat je toevoegt in een lijst kan je toevoegen als:

a) een notitie (icoontje is een tekstballon) waarin je net zoveel kan schrijven als je zelf wil. Ideaal dus om ideeën in te beschrijven.

b) een taak (icoontje is een vinkje) waarbij je de reeds gedane taken kan afvinken.

c) een link (icoontje is papierklem) die je zelf een naam kan geven en waarop je kan klikken om je naar de gevraagde pagina te brengen.

Update 2012: Thoughtboxes heeft haar systeem vereenvoudigd, voortaan hoef je geen categorie meer te kiezen maar kan je eender wat toevoegen aan je lijstje.

Al deze lijstjes vormen dus samen 1 Thoughtbox. In de gratis versie kan je drie Thoughtboxes hebben met daarin een onbeperkt aantal lijstjes. Dit is voldoende, ik gebruik Thoughtboxes nu al enkele maanden en krijg voorlopig nog alles in mijn 3 Thoughtboxes. Ik heb er nog eentje met planning en ideeën voor blogposts en dan nog een met algemene to-do lijstjes opgedeeld in categorieën zals Administratie, Huishouden, School, Familie, en ‘Wanneer ik eens veel tijd heb’. Haha.

Aangezien het feestje van mijn dochter al voorbij is, kan ik deze Thoughtbox verwijderen en weer ruimte maken voor een nieuwe (het communiefeest dat ik moet plannen bijvoorbeeld!).

Hoewel ik dus voorlopig nog voldoende heb aan de gratis versie, zou ik niet aarzelen om up te graden naar de Super versie, mocht ik ooit nood krijgen aan meer dan drie boxes. Voor 15 dollar per jaar (dat is 10,50 €) kan je gebruik maken van een onbeperkt aantal Thoughtboxes. Voor zo’n handige tool die ik voortdurend gebruik heb ik dat gerust over.