pagina-content Mijn titel pagina-content

Trakteer eens een aardbei

Ze zijn rood, zoet, sappig, overheerlijk, mooi en bovendien ook nog gezond! Aardbeien behoren tot de meest populaire vruchten op feestjes. Hieronder volgen enkele tips om met aardbeien traktaties te maken! Je kan ze gebruiken als traktatie op kinderfeestjes of gewoon als lekker hapje op andere feesten.

Maak er lieveheersbeestjes van!

Cupjes

Maak er cupjes van. Snijd het onderste puntje eraf en hol ze lichtjes uit. Vul ze daarna met fijngehakt fruit zoals kersen, nectarine, mango, peer,… Versier met een muntblaadje!

 

 

Aardbeienmuisjes

Deze aardbeienmuisjes slaan volgens mij ook wel aan op een kinderfeestje! Maak de oortjes van pindanoten, de ogen van chocolade (je kan er gesmolten chocolade opspuiten met een spuitzak of van die decoratieve snoepjes kopen voor op ijsjes, daar zitten kleine chocoladebolletjes in) en de staart van een lange veter snoep. Leg in het midden wat kaasjes.

Gevulde aardbeien

Nog een lekkere aardbeien traktatie: maak een bodempje en vulling van chocolade.

Aardbeien traktatie met chocolade

En als we dan toch met chocolade bezig zijn: doop je aardbeien in gesmolten chocolade en versier ze met een ander kleur chocolade, met nootjes, met kokosnoot, met hagelslag,…

Kerstaardbeien

Maak er kerstmannetjes van met slagroom of roomkaas. Gebruik een spuitzak en maak achteraf twee oogjes van sesamzaadjes.

 

Prinsessen traktatie

En deze aardbeien traktaties maakte ik zelf op het prinsessenfeest van mijn dochtertje. Ik kocht de kleine ijscoupes in Ocool, plaatste er een aardbei in, spoot er slagroom op met een spuitzak en als versiering kwam bovenaan nog een M&M.

Laat het jullie vooral smaken! Het water staat mij in ieder geval al in de mond na het zien van al die lekkere en gezonde traktaties 🙂