pagina-content Mijn titel pagina-content

leuke en goedkope tafeldecoratie!

Als je een groot feest geeft met verschillende tafels, is het leuk om op elke tafel wat tafeldecoratie te voorzien.

Vazen zijn een logische oplossing, maar als  je veel vaasjes moet kopen, kan de kost daarvan al aardig oplopen.  Voor één centerpiece kan je de truc met de twee vazen gebruiken, maar als je er veel nodig hebt kan je ook zelf coördinerende vaasjes maken!

 

Tafeldecoratie maken met inpakpapier

Misschien heb je wel een paar vazen staan in een heel basic vorm, maar je kan ook coctailglazen gebruiken, of je kan een paar weken alle lege conservenblikken sparen! Ga op zoek naar leuke coördinerende inpakpapiertjes die bij je thema passen: in de Hema en Action hebben ze vaak heel leuk inpakpapier, en helemaal niet duur. Bekleed je vaasjes (of de blikken) met het inpakpapier. Kleef rond de bovenkant een breed zijdelint en daarop een dunner lint in een contrasterend kleurtje. Kijk rond in je tuin (of in het park, de weide,..) voor wat bloemetjes, wat groen of een paar mooie takken om erin te zetten. Maak groepjes met de verschillende vaasjes. Het is zelfs extra mooi als ze van vorm of hoogte verschillen!

Flessen schilderen en gebruiken als vazen

Verzamel lege flessen, bokalen of potten van glas. Was ze goed uit en zorg dat ze volledig droog zijn vanbinnen. (flessen zet je omgekeerd na het wassen en laat je een dag drogen). Om ze te verven heb je emaille verf nodig die gebruikt wordt voor juwelen. Die verf wordt hard na het drogen en geeft een mooie glans. Je kan het kopen in de hobbywinkel, of bestellen online, bijvoorbeeld hier.

Giet de emailleverf in de fles (zorg dat je genoeg neemt zodat je er zeker de volledige binnenkant mee kan bedekken) en draai de fles rond tot alles bedekt is. Giet de overtollige verf uit de fles en laat ondersteboven drogen voor tenminste 48 uur. Ga af en toe de mond van de fles afvegen om de overtollige verf te verwijderen.
In het voorbeeld werd witte emailleverf gebruikt. Door de verschillende blauwe tinten van het glaswerk, ziet elke fles er anders uit.
Deze flessen en bokalen kunnen achteraf ook gewoon in de vaatmachine. Klaar is je goedkope tafeldecoratie!

 

Bronnen: A fresh and modern Spring table van Hostess with the mostess
Bottle Beauty van Martha Stewart

Heb je ook tips nodig om je tafeldekking een niveau hoger te tillen? Lees dan mijn artikel: Feesttafel-tje dek je, het geheim van een goede tafeldekking.