pagina-content Mijn titel pagina-content

Waarom je desserttafel niet het verwachte wow-effect heeft

Misschien las je mijn artikel over desserttafels al. Misschien nam je je voor om bij een volgend feestje ook zo’n desserttafel te maken. Misschien maakte je er zelfs al een en was je uren bezig met het bakken van taarten en andere lekkernijen, maar zag het resultaat er niet verbluffend uit.

Een geslaagde desserttafel maak je niet enkel met geslaagde taarten. Het is belangrijk dat je oog hebt voor detail: je tafelkleed, de versiering, de achtergrond (belangrijk!), het kleurenschema maar ook het gebruik van taartplateaus kan een groot verschil maken.

Even een voorbeeldje om te illustreren. Welke desserttafel trekt het meest jouw aandacht?

Deze?

Of deze?

Deze?

Of deze?

Je taarten mogen nog zo mooi zijn, als ze allemaal naast elkaar gepresenteerd staan in platte borden, ziet het geheel er maar gewoontjes uit. Als je gebruik maakt van niveauverschillen, krijg je een optisch veel aantrekkelijker beeld. Je kan hiervoor gebruik maken van taartplateaus, maar je kan ook taarten hoger plaatsen op kistjes, of op schoendozen die je inpakt in een mooi papiertje, zoals ik gedaan heb op dit themafeestje.

Kies je voor taartplateaus, zorg dan dat ze een beetje bij elkaar passen qua stijl en kleur en voorzie ze in verschillende hoogtes en groottes.

Leuk idee, hoor ik je denken, maar waar vind je zo’n taartplateaus?
Goeie vraag. Ik heb zelf de halve stad doorkruist om er te vinden, maar ik kwam er bitter weinig tegen. Hema, Casa, Kruidvat, Leenbakker,… Op een kartonnen plateau na heb ik niets gevonden. Misschien is het aanbod seizoensgebonden, ik weet het niet.

Online heb ik er wel enkele gevonden bij Presents@Home. Onder andere deze, in verschillende kleurtjes:

Maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf een taartenplateau kan maken? Ik vond de volgende (engelstalige) tutorial online. Eigenlijk is het heel simpel, het enige wat je nodig hebt is een dienblad of plastic bord, een kandelaar en een lijmpistool!

Et voila: een instant taartplateau! Je kan zelfs een etagère maken met verschillende verdiepingen: gewoon nog een kandelaar erop en twee extra borden: een voor bovenop en een voor onderaan. Enkel bovenaan past een taart, maar de onderste borden kan je versieren met cupcakes, koekjes of andere kleinere zoetigheden!

foto (via www.joyshope.com)

Zo zie je maar, voor heel weinig geld maak je op een heel makkelijke manier zelf je taartplateaus, in de kleuren die jij wil!