pagina-content Mijn titel pagina-content

Zo zorg je voor betere foto’s op je feest

Hoe vaak heb je al foto’s getrokken op een feestje en dan achteraf gemerkt dat er eigenlijk best veel storende elementen op de achtergrond stonden? Misschien had je wel je werk gemaakt van een feestelijke desserttafel of buffettafel en moest je vaststellen dat de saaie muur op de achtergrond afbreuk deed aan je foto? Of misschien heb je feestfoto’s genomen van je gasten en achteraf gezien dat er op de achtergrond halve lichaamsdelen stonden van andere gasten die toevallig in het beeld passeerden…

Om zo’n situaties te vermijden kan je een achtergrond maken voor je feest: één muur of wand die je decoratief inricht en die multifunctioneel is. Je kan je desserttafel voor deze muur opstellen zodat deze de eye-catcher wordt op je feestje, maar je kan hem ook gebruiken om je gasten voor te laten poseren voor de foto. In het Engels noemen ze dit een backdrop.

 

Bovendien is zo’n feestelijke achtergrond het ideale medium om je thema en de kleuren die je gebruikt te laten terug komen over de gehele ruimte.

Er zijn verschillende manieren om zo’n backdrop te maken. Ik vond veel ideetjes op Pinterest van creatieve mama’s en professionele party planners van over de hele wereld en ik wil er graag enkele met jullie delen!

Een ballonnen-muur

Heel eenvoudig en efficiënt: bevestig opgeblazen ballonnen in rijtjes op je muur of wand. Je kan kleefband of duimspijkers gebruiken maar als je liever geen risico loopt om je muur te beschadigen gebruik je best herbruikbare kleefpasta. Je kan natuurlijk ook een houten plank gebruiken die je eerst schildert, of een achtergrondsdoek waarop je de ballonnen vast speldt of vast niet.

ballonnen als achtergrond voor de foto – bron (via www.studiodiy.com)

Bedenk op voorhand waarvoor de achtergrond gebruikt zal worden. Dient hij enkel om je feesttafel op te smukken, dan moet je maar ballonnen beginnen ophangen vanaf de hoogte van de tafel. Dient hij enkel om kleine gasten voor te fotograferen, dan hoeft hij niet helemaal tot bovenaan de muur te reiken!

Ballonnen op het onderste deel van de muur om kinderen voor te fotograferen – bron (via www.momtog.com)

De ballonnen hoeven niet noodzakelijk in rijtjes te hangen, wees creatief en bedenk zelf een leuke compositie, zoals deze bijvoorbeeld:

Doorzichtige ballonnen. Het lijken wel bellen! – bron (via pinterest.com)

 Zelfgemaakte slingers

Er zijn veel manieren om zelf slingers te maken. Heb je geen tijd of zin om ze te maken dan kan je ook slingers kopen in alle maten en vormen. Onderstaande slingers zijn gewoon stroken gekleurd crepepapier die opgehangen werden aan een touwtje.

Diezelfde stroken crepepapier kan je ook draaien en onderaan vast maken aan de muur, zoals Kristen Lunsfort deed. De ballonnen die ze bovenaan hing vormden de perfecte finishing touch.

Achtergrond van slingers en ballonnen – bron (via hunterandkristenlunsford.blogspot.be)

Herinner je je nog hoe je zelf slingers maakte als kind? Strookjes gekleurd papier die je in lussen aan elkaar vast niet? Als je zelf kinderen hebt, zullen ze met veel plezier deze slingers helpen maken!

zelfgemaakte slingers als achtergrond op je feest – bron (via floridianweddings.com)

De slingers die ik op allwomenstalk vond, zijn ook makkelijk te maken en het resultaat is verbluffend. Ze naaide verschillende papieren cirkels aan elkaar en liet telkens een los stukje touw tussen de cirkels hangen.

De mogelijkheden om slingers te maken zijn eigenlijk oneindig. Je kan allerlei voorwerpen vastbinden aan touwtjes die je vervolgens ophangt.

snoepjes vastgeknoopt aan touwtjes vormen een mooie snoepjesslinger – bron (via www.bottleyourbrand.com)

slinger van papieren bloemen – bron (via www.elli.com)

Voor dit Lalaloopsy feestje werden grote ‘knopen’ gemaakt van papieren borden. Vier zwarte cirkels erop simuleerden de knoopsgaten. De borden hingen met touwtjes aan elkaar. Zo slim! Bron (via www.caroselloblog.com)

Een foto-achtergrond

Ook met foto’s kan je een mooie achtergrond maken. Hang ze willekeurig door elkaar of maak er een fotocollage van.

fotocollage in de vorm van het getal 50 – bron (via www.marthastewart.com)

Papieren wielen

Deze papieren wielen maak je makkelijk zelf door papier in strookjes te vouwen en er een cirkel mee te maken. Maak er enkele in verschillende groottes en bekleed er een muur mee, of hang ze aan touwtjes aan het plafond.

papieren wielen maken. bron: ruffledblog.com (via ruffledblog.com)

Compositie van gekleurde wielen op een zwarte achtergrond – bron (via harmonyloves.com)

Papieren wielen opgehangen aan het plafond zijn mooi als decor voor je foto’s – bron (via orangebeautiful.com)

met een paar minieme aanpassingen worden de wielen bloemen! bron: a glimpse inside (via www.aglimpseinsideblog.com)

Heb jij zelf nog ideeën om een leuke ‘backdrop’ of achtergrond te maken voor op feestjes? Laat het me weten in de reacties!