pagina-content Mijn titel pagina-content

Zoete tafeldecoratie om zelf te maken

Originele tafeldecoratie

Wie op zoek gaat naar ideeën voor tafeldecoratie voor een feest, komt meestal veel voorbeelden tegen van bloemstukjes en specifieke kerstdecoratie. Maar wat zou je ervan denken om je tafeldecoratie eens te maken van snoep? Je oogst gegarandeerd succes bij je gasten, en in het bijzonder bij de kinderen op je feestje!

foto (via www.hgtv.com)

Deze bloemen zijn gemaakt van kauwgomballen! Niet onmiddellijk geschikt voor consumptie, want wie zo’n hoop kauwgom in een keer kan verwerken moet wel echt een krak zijn, maar ze ogen geweldig. Je kan ze gewoon met lijm aan elkaar vast maken en in de grootste kauwgombal een gaatje maken om het stokje in te steken. (waarschuw wel je gasten dat ze niet eetbaar zijn!)

Uiteraard kan je je laten inspireren door dit voorbeeld en er wel een eetbare versie van maken. Denk aan m&m’s met een rond snoepje in het midden, of van die kleurige dropjes, zou je ook mooie bloemstukjes mee kunnen maken! Kleef ze dan aan elkaar vast met eetbare lijm.

Hier is nog een leuk boompje gemaakt van kauwgomballen:

foto (via www.hwtm.com)

Nog meer inspiratie met dit snoep-bruidsboeket! Marshmallow lenen zich ook goed om tafeldecoratie van te maken. Wissel af met cuberdons (de Belgische neusjes!), winegums, strik er rode veters rond,.. Als basis kan je een stuk piepschuim gebruiken waar je alle snoep (op stokjes) in prikt. Er bestaan zelfs conisch gevormde stukken piepschuim die gebruikt worden om bloemstukken te maken. Die zou je kunnen bekleden met suikerfondant, marsepein, of misschien slagen de echte baktalenten er wel in om zo’n ijshoornkoekje te maken dat eromheen past!

Martha Steward heeft ook altijd fantastische ideeën voor tafeldecoratie. De instructies om dit snoepboeket te maken vind je hier.

Welke snoepsoort lijkt het meest uit zichzelf op een bloem? Lolly’s natuurlijk! In snoepwinkels vind je een gevarieerd aanbod aan lolly’s in alle mogelijke kleuren en groottes. Gebruik een stukje oase of piepschuim als basis in de pot. Span er plastic folie over en bedek de bovenkant met kleine snoepjes. Lolly’s erin prikken en klaar!

Ook met ronde piepschuimbollen kan je snoepdecoraties maken. Bij niet eetbare stukken kan je lijm gebruiken. Schilder de bol eerst in een bijpassende kleur om te voorkomen dat er stukken van het witte piepschuim zichtbaar blijven. Ga je voor eetbaar, bedek diezelfde geschilderde bol dan eerst met plasticfolie en zoek zachte snoep uit die je kan vastprikken met coctailprikkers. Of neem snoep in een papiertje! Ik denk meteen aan Ferrero Rochers, zouden die geen prachtige decoratiestuk vormen op zo’n bol? Vastmaken met 1 druppeltje lijm aan het papiertje en je gasten kunnen ze nog perfect van de bol plukken en opeten! Mmmm!

 

order these on Etsy

order these on Etsy

Deze mensen hebben er echt hun werk van gemaakt! Wat een prachtige decoratiestukken!

En ook voor Kerstmis kan je snoepgoed in je tafeldecoratie gebruiken:

Laat je inspireren, bekijk welke snoep er beschikbaar is en laat je creativiteit vloeien! Als je aan de slag gaat, zou ik dolgraag het resultaat zien!